Kalimera Grekland Rhodos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Rhodos
Rhodos är en av de mest lättillgängliga öarna i Grekland: alla stora charterarrangörer flyger hit, inrikesflyget är väl utbyggt och båtförbindelserna är bland de bästa man kan tänka sig. Så oavsett om du reser organiserat eller på egen hand är det aldrig långt till Rhodos.

CHARTER

Från Sverige går det charter till Rhodos med Airtours, Apollo, Detur, TUI och Ving. Ett flertal olika turistorter finns att välja på, bland annat Afandou, Faliraki, Ixia, Kalithea, Kolymbia, Lindos, Pefkos, Rhodos stad och Trianda. Har du svårt att välja är Rhodos stad en bra bas. Var beredd på långa köer på flygplatsen, som heter Diagoras.

 

Flygplatsen på Rhodos.

Flygplatsen på Rhodos är underdimensionerad. Räkna med köer vid incheckning.

 

FLYGSTOL

Enklast är naturligtvis att ta en flygstol till Rhodos direkt från Sverige. Biljetter köper du av något av charterbolagen ovan. Du kan även flyga till Rhodos med Aegean, SAS, Ryan Air och Norwegian.

Resan från flygplatsen till Mandrakihamnen i Rhodos stad tar ungefär 30 minuter med taxi och kostar cirka 30 €, flygbussen tar något längre tid, och kostar mycket mindre.


INRIKESFLYG

Rhodos har daglig flygförbindelse med Aten, Karpathos, Kassos, Kastelorizo, Kreta och Thessaloniki. Därutöver finns ett flertal avgångar i veckan till bland annat Astypalea, Kos och Leros.

 

Blue Star i Acandia port i Rhodos stad.

Två Blue Star färjor i Acandia port i Rhodos stad.

 

BÅT

Båtförbindelserna till och från Rhodos är mycket bra. Inte minst är förbindelserna med andra öar i Dodekaneserna bra, för att inte säga förträffligt bra. Det går även båt till och från några öar i Kykladerna, och naturligtvis till och från Kreta och Pireus (Aten).

Det finns fyra hamnar på Rhodos: Mandraki, Acandia och Kolona i Rhodos stad, samt Kamiros Skala (båtar till Tilos) som ligger cirka 45 km sydväst om Rhodos stad.

 

Hamnen i Kamiros Skala på Rhodos.

Hamnen i Kamiros Skala. Härifrån går charterbolagens båtar till Tilos, och båtar till Chalki.

 

Från Mandraki går katamaraner, Kolona (mellan Mandraki och Akandia) är Dodekanisos Seaways hemmahamn, och från Acandia går alla stora färjor. Det är långt att gå med packning till Acandia. Ta en taxi så slipper du slita ut dig. Det finns en hyfsad strand nära Acandiahamnen där du kan bada i väntan på båten. Från Kamiros Skala går Panagia Spiliana till Rhodos grannöar Tilos och Chalki.

Båttidtabell för Rhodos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM RHODOS

Om Rhodos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera