Resa till Tilos

Om Tilos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »


Små öar brukar i regel vara besvärliga att ta sig till. Men så är det inte med Tilos, snarare är det tvärtom, och det är tack vare närheten till Rhodos som har internationell flygplats och vältrafikerade hamnar.

CHARTER
Charter med Apollo och Ving. Planet landar på Rhodos, därifrån buss till Rhodos stad, eller till hamnen i Kamiros Skala, och vidare med båt till Tilos. Hur lång båtresan över tar beror på vilken båt och vilken hamn man åker ifrån.

FLYGSTOL
Smidigast är förstås köpa en flygstol med något av de svenska charterbolagen som flyger direkt till Rhodos. Eller reguljärflyg direkt till Rhodos. Väl framme på Rhodos tar du dig en taxi till den hamn som din båt går från.

INRIKESFLYG
Närmsta inrikesflygplats finns på Rhodos.

BÅT
År 2000 gick Tilosborna samman och köpte en katamaran som hette Sea Star för att underlätta kommunikationerna till och från ön. Tyvärr var det ofta problem med Sea Star. Sedan några år går tyvärr inte Sea Star till Tilos längre.

Dodekanisos Pride i Livadias hamn på Tilos.

Dodekanisos Pride i Livadias hamn på Tilos.


Panagia Spiliana i hamnen i Livadia. Båten går till och från Kamiros Skala på Rhodos.

Panagia Spiliana i hamnen i Livadia. Båten går till och från Kamiros Skala på Rhodos.


Nu får alla som åker charter till Tilos åka med Panagia Spiliana från Kamiros Skala, som ligger cirka 45 km sydväst om Rhodos stad. Resan över till Tilos tar cirka två timmar. Läs mer om Panagia Spiliana här »

Reser du på egen hand kan du åka med färjan Blue Star Ferries eller katamaranen Dodekanisos Seaways som båda går från Rhodos stad. Blue Star går från stora hamnen, som heter Acandia, och Dodekanisos går från den lilla hamnen, som heter Kolona. Oavsett vilken båt du åker med lägger den till i Livadia på Tilos.

Om du som reser på egen hand till Tilos ska åka med Panagia Spiliana från Kamiros Skala är det bäst att ta en taxi dit. Taxi kostar cirka 50 € från Rhodos stad.

Läs mer om hamnarna på Rhodos här »

Tilos har även båtförbindelse med bland annat Astypalea, Kalymnos, Kastelorizo, Kos, Nisyros och Symi. Några gånger i veckan går det färja till och från Pireus.

Stefanakis Travel »

Båttidtabell för Tilos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »

Hamnen i Livadia på Tilos.

Hamnen i Livadia på Tilos.
Blue Star Ferries i Livadia.

Blue Star Ferries i Livadia.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera