Kalimera Grekland Serifos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Livadi på Serifos

När färjan närmar sig Serifos hamnstad Livadi slås man direkt av den långa sandstranden och den gudomliga vyn över berget där Chora klättrar mot toppen. Man känner sig genast välkommen, och nyfiken på vad som väntar en. Den första känsla som infinner sig är ett "här-ska-jag-stanna-länge". Det är en trevlig by och hamn som är väldigt lätt att falla för.

 

Livadi by och Livadi beach on Serifos i Kykladerna.

Livadi och Livadi beach.

 

Det är kanske inte är den vackraste byn i Kykladerna, men här finns en inneboende charm som inte går någon förbi. Kanske är det för att den småskaliga turismen blandas med öbornas vardagsliv. Här finns en närhet som genast griper tag i en, en närhet inte bara till de trevliga människorna och de fina stränderna, utan också en närhet till allt man kan tänkas behöva. Här finns bagerier, mataffärer, souveniraffärer, juvelerare, resebyråer, bankomat och en massa glada ankor. I den livliga gästhamnen samsas färgglada fiskebåtar med hyrda segelbåtar.

 

Tavernor och restauranger i Livadi på ön Serifos.

Strandnära tavernor i Livadi.
På kullen direkt till vänster om hamnen, och bakom kullen mot Livadaki som sitter ihop med Livadi, domineras bebyggelsen av hotell och pensionat. Till höger börjar den trevliga hamnpromenaden där tavernor, kaféer och barer trängs om utrymmet. Många av dem har servering vid vattenlinjen. Maten är i många fall väldigt god och mycket grekisk och priserna är relativt låga.

 

Strandpromenaden i Livadi på Serifos.

Del av strandpromenaden i Livadi. Chora syns ovanför.

 

Det lilla nöjesliv som finns på Serifos är koncentrerat till Livadi, här finns ett par diskotek och några musikklubbar öppna under högsäsong. Längs hamnpromenaden kan man ta en öl eller en kopp kaffe och spana in folklivet, eller halvligga i en vilstol vid strandkanten och smutta på en drink. Smaka gärna det inhemska vinet, sött, starkt och gott. Åk gärna upp till Chora en kväll och ät middag där.

Den långa sandstranden längs Livadibukten ligger utomordentligt vackert, från håll också väldigt inbjudande, men vid en närmare betraktelse är stranden ganska ordinär. Hårdpackad ljusbrun sand och skuggande tamarisker som kantar strandlinjen liksom flera hotell och tavernor. Det bästa med Livadistranden är närheten till hotell och tavernor. Det är ganska nära till bättre stränder, som Agios Sostis och Psili Amos.

 

Den långa barnvänliga sandstranden i Livadi på Serifos.

Livadi beach.

 

HOTELL I LIVADI

Utbudet i Livadi är inte jättestort, men visst finns det pensionat, men inte så många som man kan tro. De flesta hotell och pensionat ligger i Livadaki, varifrån det är promenadavstånd till Livadi. Astarti Apartments, Aliktypo Studios och Naias är tre bra pensionat.

Aliktypo Studios »

Astarti Apartments »

Naias »

Boka andra hotell i Livadi här »


LÄS MER OM SERIFOS

Om Serifos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera