Kalimera Grekland Serifos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra på Serifos
Serifos har precis som grannön Sifnos ett inbjudande landskap som gjort för vandringar. Medan Sifnos lockar till sig vandrare från när och fjärran är det fortfarande få som har upptäckt Serifos. På norra Serifos finns flera av de gamla åsnestigarna kvar, man kan också vandra längs dalarnas grönskande bäckraviner. Vackrast är det på våren då gräset är grönt och blommorna är ordentligt utslagna.

 

Vandringsleder på Serifos.

Serifos är en karg ö, men det finns små oaser med vegetation och duvhus.

 

En av de finaste vandringarna börjar (skylt finns) vid det lilla samhället (typ tre hus) Pyrgos några kilometer efter byn Panagia. Från skylten är det 6 kilometers vandring ner till Sykamia beach. Längs vägen passerar man byn Galani. Den långa Sykamiastranden är en perfekt avslutning på en njutbar vandring i tystnadens tecken. Du bör förbeställa en taxi för hemresan. Eller gå samma sträcka tillbaka till vägen där hyrbilen väntar.


Vandring till Sykamia beach på Serifos.

Vandring till Sykamia beach.

 

Om du ska vandra på Serifos kan jag rekommendera Anavasis blå karta (1:17.000), som beskriver flera vandringar på ön. Terrain maps är ett annat grekiskt kartförlag som specialiserat sig på vandringskartor. De har en karta över Serifos med en upplösning på 1:25 000, och innehåller femton vandringar. Båda kartorna finns att köpa på plats. Jag kan även rekommendera vandringsboken Santorini, Sifnos, western and Southern Cyklades av Dieter Graf. I boken beskrivs fyra vandringar på Serifos i detalj.

 

Sykamia beach. Serifos.

Sykamia beach.


LÄS MER OM SERIFOS

Om Serifos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera