Kalimera Grekland Serifos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Panagia och Galani på Serifos
Panagia är en liten by som ligger cirka 10 kilometer norr om Livadi. Byn är så liten att du redan efter några minuter har gått igenom hela byn. Gränderna är trånga, ofta mynnar de ut på små torg. Tystnaden är i det närmaste total. På det mysiga bytorget finns ett kafenión och alldeles i början av byn ligger en taverna. Enklast är att ta sig dit på egen hand eftersom bussförbindelserna är dåliga.

 

Galani. Serifos.

Den lilla byn Galani. Kithnos syns i bakgrunden.

 

Råkar du befinna dig på Serifos den 16 augusti måste du besöka Panagia. Speciellt om du går i giftastankar. På bytorget ligger 900-talskyrkan Panagia som gett byn dess namn. Utanför kyrkan, mitt på torget, växer ett stort olivträd.

 

Panagia på Serifos.

Torget i Panagia.

 

På festivalen den 16 augusti dansar alla runt olivträdet och enligt gamla traditioner kommer det första paret som dansar runt trädet att gifta sig samma år. Tydligen ställde detta till med problem för idag dansar alltid prästen först. Ensam förstås. Men är man snabb hinner man kanske före prästen. Om du går i giftastankar är det hit du ska åka, om du vill bli gift i år. :-)


Från Panagia är det cirka 5 kilometer till Galani, en by som får Panagia att framstå som en storstad. I Galani händer absolut ingenting. En ålderstigen taverna med sporadiska öppettider och en härlig utsikt över det vackra landskapet är vad Galani har att erbjuda. Nedanför byn ser man flera duvslag. Gillar du att vandra är Galani en bra utgångspunkt.

 

Galani och Panagia. Serifos.

Galani är en sliten - men ändå fin - by.


LÄS MER OM SERIFOS

Om Serifos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera