Kalimera Grekland Sikinos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Alopronia på Sikinos

I Sikinos hamn Alopronia bor endast ett 40-tal själar, under sommarmånaderna är antalet högre eftersom det är här som majoriteten av turisterna bor.

 

Restauranger i hamnen på Sikinos.

"Torget" i Alopronia.

 

Om man ska tala om ett centrum så ligger det längs hamnpromenaden som har sin början vid den stora färjepiren. Här finns en taverna (Taverna Meltemi), två kaféer, en resebyrå och en minimarket. Utbudet i den lilla affären är litet, men fullt tillräckligt. Det finns inget bageri, färskt bröd kommer från bageriet i Kastro och kan köpas i minimarketen.

Där hamnpromenaden slutar börjar hamnstranden som enligt min mening är öns bästa strand. Stranden är bred och kort och täckt av sand uppblandat med småsten. Gratis parasoll finns, men inga solstolar. Skulle parasollerna vara upptagna finns det skuggande tamariskträd. På andra sidan stranden ligger många pensionat.

 

Hamnstranden i Alopronia på Sikinos.

Hamnstranden i Alopronia.
Bakom pensionaten börjar en pyttesmal stig som slutar vid en klapperstenstrand. Stranden är inte mycket att ha, stenarna är lite väl stora för att ligga bekvämt på, men de är fina att titta på. Vid stranden finns några övergivna hus som troligen var tänkt för uthyrning en gång i tiden. Gillar du klippbad så hittar du det till höger (näsan mot vattnet) om hamnpiren, strax efter Rockcafé.

 

Hamnen och stranden i Alopronia på Sikinos.

Alopronia.

 

Ovanför hamnstranden ligger busshållsplatsen och lite längre fram finns något så ovanligt som återvinningsstation för sopor, något man sällan ser i Grekland, förutom att det är ovanligt är den riktigt snygg.

Det är i Alopronia de flesta av Sikinos hotell och pensionat ligger. Vill du bo nära vattnet är det alltså här du ska bo.


LÄS MER OM SIKINOS

Om Sikinos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera