Kalimera Grekland Sikinos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra på Sikinos

Sikinos enklaste vandring är den som beskrivs i texten om Episkopi. Den trevligaste vandringen börjar och slutar i Chorio och är även den lättvandrad. Passera igenom byn och gå mot ruinerna ovanför byn, därifrån följer du den gamla åsnestigen tills du kommer fram till ett gammalt hus som inte är ruinerat. Där, vid ett träd, svänger du vänster nedåt en ravin. Efter en stund kommer du fram till källa med vatten. Därefter svänger du vänster och fortsätter tillbaka mot Chorio igen. Ju närmar byn du kommer desto vackrare blir utsikten. Vandringen tar cirka 1½ timme.

 

Vandra på Sikinos.

Vandringen som går ovanför Kastro och Chorio.

 

Det finns naturligtvis både kortare och längre vandringar att göra, de flesta finns beskrivna i vandringskartorna om Sikinos. Anavasi heter ett grekiskt kartförlag som specialiserat sig på vandringskartor som bygger på GPS och GIS (Geographic Information Systems).

 

Vandra till Episkopi på Sikinos.

Den gamla vandringsleden till Episkopi.
Eftersom Anavasi bara ger ut kartor över öar som lämpar sig att vandra på är utbudet begränsat. Därför är det roligt att det finns en Anavasi-karta över Sikinos. Det om något är bevis på att Sikinos är en bra vandringsö. Kartans upplösning är 1:25 000 och finns att köpa på Sikinos.

Terrain maps är ett annat grekiskt kartförlag som specialiserat sig på vandringskartor. De har också en karta över Sikinos upplösning är 1:15 000 och finns att köpa på ön.

 

Vingård på Sikinos.

Om du vandrar till Episkopi passerar du en vingård där det finns ett kafé där du kan provsmaka vin.


LÄS MER OM SIKINOS

Om Sikinos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera