Kalimera Grekland Sikinos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Bad och stränder på Sikinos

Som jag skrev i inledningen om Sikinos är det inte för strändernas skull man åker hit, stränderna är få till antalet och är tämligen slätstrukna. Undantagen är stranden i hamnen, och Agios Georgios, som enklast nås med badbåt. Dialiskari heter en medioker strand inte långt från hamnen som man kan gå till via en dammig grusväg. Dock är stranden inte mycket att hurra för så det är kanske smartast att spara apostlahästarna till bättre utflyktsmål.

 

Agios Georgios beach. Sikinos.

Agios Georgios beach.

 

Agios Georgios är en rätt hygglig strand med småsten uppblandat med sand. Stranden är längre än den i hamnen och det finns alltid gott om plats. Solstolar och parasoll finns att hyra. Skuggande tamariskträd finns också.

 

Tavernan vid Agios Georgios beach på Sikinos.

Tavernan vid Agios Georgios beach.

 

I ena änden av stranden finns en liten taverna som har öppet under mellan- och högsäsong. Det är bäst att du hör dig för om tavernan är öppen innan du köper biljetter till badbåten. Alternativt ta med egen mat och dryck.
Menyn är begränsad till några få rätter, som kompensation för det magra utbudet är maten oftast vällagad och god. Senast vi var här fanns det endast grekisk sallad, pommes frites, friterade räkor och grillad bläckfisk på menyn. Vi beställde in hela menyn, och allt var supergott!

Badbåten till Agios Georgios går från hamnen uppemot fyra gånger per dag beroende på säsong. Om du hyr moped är du på stranden i ett nafs.

Skulle du tröttna på Agios Georgios kan du ta badbåten till Malta som är nästa stopp. Stranden är mindre än Agios Georgios och håller inte samma kvalitet. På Malta beach finns varken skugga eller taverna.

 

Hamnstranden i Alopronia på Sikinos.

De flesta väljer hamnstranden i Alopronia.


LÄS MER OM SIKINOS

Om Sikinos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera