Kalimera Grekland Skopelos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Limnonari beach på Skopelos
Från Agnontas är det bara 1 kilometer till Limnonari som är min personliga favoritstrand på Skopelos. Första gången jag blickade ut över Limnonari beach kände jag en viss tvekan, misstänkte att vi hade kört fel och hamnat vid en jättelik swimmingpool. Men snart gick det upp för mig att det inte fanns några stora hotell i närheten och att den smaragdgröna poolen var på riktigt. Hjärnan skickade ut två signaler: Gasa! Bada! Och badade gjorde jag som aldrig förr.

 

Snorkla på Skopelos.

Det fantastiska vattnet som omger Limnonari beach.

 

Stranden ligger extremt vackert i en vid bukt omgärdad av höga berg. Pinjen växer även här ända ner till vattenkanten. Sanden är uppblandad med småsten. Stora platta undervattensklippor går längs nästan hela strandlinjen, klipporna är ruggigt hala och man måste vara försiktigt när man går i. Efter klipporna väntar ljuvlig sandbotten. Två tavernor finns att välja på, den under träden tycker jag är trevligast.

 

Limnonari beach. Skopelos.

Stranden i Limnonari.


För att inte bli anmäld till ARN (Allmänna reklamationsnämnden) för falsk marknadsföring måste jag i rättvisans namn säga att Limnonari inte är den bästa strand jag varit på. Tvärtom, det finns många stränder som är bättre, men det finns få stränder som har lika fina omgivningar och lika gudomligt vatten.

Det är något med vattnet, men vad kan jag inte säga. Vi är flera som har diskuterat varför vattnet känns så annorlunda och så exceptionellt badvänligt, men några svar har vi inte kommit fram till.

 

Limnonari beach. Skopelos.

Underbara Limnonari.

 

Limnonari ligger bara någon kilometer från Agnontas där det finns flera hotell och tavernor.


LÄS MER OM SKOPELOS

Om Skopelos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera