Agnontas på Skopelos

Om Skopelos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Det förtjusande lilla fiskeläget Agnontas ligger cirka 8 kilometer söder om Skopelos stad, och cirka 5 kilometer västar om Stafilos. Vägen mellan Stafilos och Agnontas är en ren njutning att köra. Vackrast är det om du kör från Agnontas till Stafilos, då har du Stafilosbukten i blickfånget.

Jag har sett ett otal grekiska fiskesamhällen, men frågan är om inte Agnontas är finast av alla. Inramningen är trolsk: pinjeträdsklädda kullar som möter blågrönt vatten där det guppar färgglada fiskebåtar, från stranden går två träbryggor ut i vattnet, på bryggorna kan man sitta och vila sig efter en lång lunch på någon av de gemytliga tavernorna.

Själva stranden är liten och består av små vita stenar. Vid strandkanten är botten fin, men blir ganska stenig en bit ut.

Mellan två av tavernorna växer ett för Grekland ganska ovanligt träd. Trädet heter Mexican Palo Verde, kallas också Jerusalem Thorn, och har sitt ursprung i Mexico. Hur trädet hamnat på Skopelos lär förbli en gåta, ingen av de greker jag talat med kände till något om trädet.

Läs om det ovanliga trädet här »

Tavernorna i Agnontas.

En av tavernorna i Agnontas.


Agnontas. Skopelos.

Agnontas beach.

Varje gång vi reser till Skopelos säger vi att vi ska bo några nätter i Agnontas. Men tyvärr har det inte blivit av ännu. Jag kan bara tänka mig hur det är att äta en sen middag på Taverna Koralli och lyssna på vågorna som guppar in mot land, och sen vakna på morgon och gå till stranden och ta ett morgondopp. Det måste vara en fantastisk upplevelse eftersom omgivningarna är sanslöst vackra. Boka hotell i Agnontas här »

Läs om en oväntad kall öl i Agnontas här »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera