Resa till Skopelos

Om Skopelos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Trots att Skopelos saknar flygplats är det lätt som en plätt att resa hit eftersom det är nära till Skiathos som har internationell flygplats, och mycket bra båtförbindelser med Skopelos. Det är lika enkelt att ta sig hit på egen hand som det är att åka charter.

CHARTER
Från Sverige kan du åka med Airtours
, Apollo och Ving, de erbjuder hotell i Skopelos stad eller strax utanför. Planet landar på Skiathos där du möts av reseledare som ser till att du kommer till hamnen och ombord på båten till Skopelos.

FLYGSTOL
Flyg till Skiathos och vidare med båt till Skopelos
. Taxibilar väntar utanför flygplatsen på Skiathos, resan till hamnen tar knappt 5 minuter och kostar runt 60 kr. Ett annat - klart sämre - alternativ är att flyga till Aten, ta buss till Agios Konstantinos och sedan vidare med båt till Skopelos.

INRIKESFLYG
Närmsta inrikesflygplats finns på Skiathos
. Från Skiathos kan du flyga till/från Aten.

Hamnen i Skiathos stad.

Hamnen i Skiathos stad ligger under den röda pilen.


Hamnen i Skopelos stad.

Hamnen i Skopelos stad.


BÅT
Skopelos har mycket bra båtförbindelser med Skiathos och Alonissos
. Under sommarhalvåret går det uppemot sju båtar per dag till/från Skiathos och Alonissos. Välj mellan snabba katamaraner eller vanliga färjor.

Till Skiathos tar det mellan 50 min och 1.15 tim beroende på vilken båt du tar, till Alonissos mellan 20 och 40 min. De snabba båtarna kostar dubbelt så mycket som vanlig färja.

Det finns tre hamnar på Skopelos: Agnontas, Skopelos stad och Loutraki (Glossa). Restiderna ovan gäller från Skopelos stad. Hamnen i Agnontas används bara vid dåligt väder om båtarna har svårt att lägga till i Skopelos stad. Hamnen Loutraki benäms Glossa i tidtabellerna.

Båttidtabell för Skopelos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera