Loutraki på Skopelos

Om Skopelos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Två kilometer under Glossa ligger Loutraki som är Skopelos näst största hamn (den benämns Glossa i tidtabeller). Loutraki är byggt på den plats där den antika staden Selinous låg. Selinous var befolkad ända till romersk tid. Än idag finns tydliga spår av romarna, bland annat rester från ett romerskt bad. Vid hamnpromenaden finns en träbyggnad med informationstavlor där man kan läsa om Skopelos historia, en av tavlorna handlar om den antika staden Selinous.

Idag är Loutraki som vilken hamnstad som helst med flera hotell, pensionat och tavernor, några affärer samt en klapperstenstrand som inte hör till någon av Skopelos bättre stränder. Taverna Flisvos längst bort till höger rekommenderas: god mat, trevliga ägare och suveränt läge precis vid vattnet.

HOTELL & PENSIONAT I LOUTRAKI
Vill du bo nära Glossa och Mamma-Mia-kyrkan, eller ha nära hamnen om du ska passa en tidig eller sen båt, passar Loutraki perfekt. På booking.com finns i ett gäng hotell att välja på. Av dessa ser Aegean Wave och Hotel Selenunda trevligast ut.

Boka Aegean Wave »

Boka Hotel Selenunda »

Boka andra hotell i Loutraki här »

Taverna Flisvos i Loutraki.

Taverna Flisvos i Loutraki.


Loutraki beach. Skopelos.

Stranden i Loutraki.


Taverna Flisvos i Loutraki

Taverna Flisvos i Loutraki. Om du åker till Glossa kan jag rekommendera dig att åka ner till Loutraki och äta lunch här.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera