Kalimera Grekland Syros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Finikas och Kokkina på Syros

Norr om Agathopes ligger byarna Finikas och Posidonia (eller Dellagrasia). Området var redan på 1800-talet ett populärt rekreationsområde för Syros överklass. Det fanns till och med planer på att bygga en järnväg härifrån till Ermoupolis. Många rika handelsmän från Ermoupolis hade sommarhus i Posidonia. Husen finns kvar och några av dem är otroligt pampiga.

 

Stranden i Finikas på Syros.

Finikas.

 

Finikasbukten är än idag en populär turistort för greker. I bortre delen av bukten finns en fiske- och segelbåtshamn, och några fisktavernor. I området finns två stränder, ingen av dem hör till mina favoriter. Men vattnet är rent och klart, och det finns gott om skugga från tamariskträd. En bit ut i vattnet finns ett stort cementfundament med två stora parasoll och ett livräddartorn.

 

Finikas. Syros.

Hamnen i Finikas.
Från hamnen i Finikas går en väg till Kokkina som fått sitt namn efter de röda klippor som finns där. Här finns två små stränder: en sandstrand och en klapperstenstrand.

 

Kokkina beach. Syros.

En av stränderna i Kokkina, som ligger nära Finikas.

 

HOTELL I FINIKAS

Det finns gott om hotell och pensionat i Finikas och några få vid Kokkina. Jag har inte bott i Finikas, men har fått tips från läsare om Hotel Brazzera som ska vara mycket bra.

Boka Hotel Brazzera »


LÄS MER OM SYROS

Om Syros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera