Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Grekland

Det vanligaste sättet att resa sig till Grekland är en åka på charterresa. Det roligaste är dock att köpa en flygstol och resa runt på egen hand. Antingen med buss på fastlandet, eller på Kreta, eller att båtluffa mellan öarna.

Att öluffa i Grekland blir allt populärare och det oavsett vilken åldersgrupp man tillhör. En öluff passar allt från barnfamiljer till pensionärer. Jag skulle vilja påstå att det är lättare att resa på egen hand i den grekiska övärlden än vad det är hemma i Sverige.

 

Resa till Paleochora på södra Kreta.

Kreta är den populäraste destinationen. Bild från Paleochora.

 

CHARTER TILL GREKLAND

Att åka charter till Grekland är enkelt, allt är redan ordnat så att säga. I skrivande stund finns det åtta bolag som säljer charterresor till Grekland från Sverige: Airtours, Apollo, Detur, Langleys, Sembo, Solresor, Ving och TUI. Vilket man väljer är ju en smaksak. Apollo har dock flest destinationer att välja på.

Här finns alla grekiska charterresmål »

Om ditt plan blir inställt eller försenat kan du få hjälp av flygkalkylatorn.

FLYGSTOL TILL GREKLAND

Friheten att kunna välja är det som gör öluffning till ett så underbart sätt att resa på. Reser man på charter får man snällt välja mellan de hotell som finns med i bolagens utbud. Och hur ofta stämmer hotellbeskrivningarna? Och hur vet man att just man får den där underbara havsutsikten?

 

Resa till Egiali och Katapola på Amorgos i Grekland.

Till Amorgos kan du endast åka på egen hand. Bild från Egiali.

 

När man reser på egen hand väljer man själv var man ska bo, vilket rum man ska bo i och viken utsikt man vill ha. Och skulle man tröttna är det bara att byta till något annat. Kanske på en helt annan ö. Flygstolar till Grekland säljs av alla charterbolag, samt av ett flertal reguljära flygbolag, som SAS och Norwegian.
ÅKA BÅT TILL GREKLAND

Det finns även möjlighet att åka båt till Grekland. Vanligast är att man åker från Italien, från Brindisi, Ancona eller Venedig. Det finns även båtförbindelse från Turkiet till Grekland, bland annat mellan Bodrum och Kos och från Kusadasi till Samos.

 

Resor till Parga på grekiska fastlandet.

Parga stad på grekiska fastlandet är mycket omtyckt.

 

KÖRA BIL TILL GREKLAND

Ett fåtal personer väljer bil i stället för flyg. Oftast är det greker som bor i utlandet, eller svenskar som vill se grekiska fastlandet på resan ner.

Alla grekiska charterresmål »

 

Fler tips inför resan till Grekland »


HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera