Kalimera Grekland Alonissos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vythisma beach på Alonissos

Vythisma ligger söder om Chora. Det är Alonissos "officiella" nudiststrand. Att stranden är populär bland nudister beror på att den ligger lite avsides. Den långa - och ganska vilda - stranden ligger i en vik mellan stränderna Marpounta och Megalos Mourtias.

 

Vythisma beach. Alonissos.

Vythisma beach ovanifrån.

 

Pinjeträden växer nästan ända ner till stranden, omgivningarna är väldigt vackra och vattnet är mycket inbjudande. Stranden, som består av småsten, får väl benämnas som sisådär, men nudisterna hyllar den skarpt. Gillar du nakenbad är alltså Vythisma perfekt.

 

Vythisma beach. Nudiststrand. Alonissos.

Vythisma beach en tidig morgon i juni. Skopelos i bakgrunden.
För att ta dig hit kör du mot Marpounta, innan du kommer fram till Marpounta svänger du höger på en grusväg. Du når strax fram till en liten parkeringsplats, parkera där och leta efter stigen som går ner till vattnet, ta ett djupt andetag och börja din färd mot det djupblå havet. Det finns inga som helst faciliteter så ta med egen mat och dryck.

 

Vythisma beach. Alonissos.

Vythisma beach passar dig som vill leka Robinson Crusoe.

 

Det sägs att det bor en munksäl någonstans på stranden. Sant eller inte vet jag inte. Sant är dock att vi har varit där för att titta på den, från håll naturligtvis, för vi ville så klart inte störa den.

 

Läs om jakten på munksälen.


LÄS MER OM ALONISSOS

Om Alonissos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera