Kalimera Grekland Amorgos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Asfondilitis på Amorgos

Jag vet inte om Asfondilitis egentligen kan benämnas som en sevärdhet, men jag gör det ändå, för det är en plats som bara vandrare besöker, trots att det går att köra bil nästan ända fram.

 

Asfodilites. Amorgos.

Asfondilitis.

 

Asfondilitis är en av tre gamla städer, eller byar, på Amorgos, de andra två är Minoa ovanför Katapola och Ancient Arkesini nedanför Vroutsi. Av den gamla byn Asfondilitis återstår nästan ingenting.

 

Hällristningar i Asfondilitis på Amorgos.

Hällristningar i Asfondilitis.
Så varför ska man då ta sig hit kanske du undrar? Det ska jag berätta. Dels är utsikten över havet och Amorgos dramatiska kustlinje galet vacker, dels för att det sällan är andra människor här, och man får en känsla av att befinna sig vid världens ände, dels för att det finns hällristningar inristade i några stenar, dels för att det strax innan Asfondilitis finns en taverna där man kan sitta och filosofera.

 

Hällristningar i Asfondilitis på Amorgos.

Hällristningar i Asfondilitis.

 

När det gäller hällristningarna så är det ingen som vet hur gamla de är, de kanske är från 1900-talet, men vad spelar det för roll, Asfondilitis är ändå en av Amorgos mest magiska platser. Tycker i alla fall jag.

 

Tavernan Asfondilitis. Amorgos.

Tavernan innan Asfondilitis.

 

Asfondilitis ligger i bergen mittemellan klostret Panagia Hozoviotissa och Egiali. Om du går den vandringen passerar du här vare sig du vill eller inte. Ska du köra hit med bil eller moped så finns det en väg upp strax ovanför Agios Pavlos, som ligger innan Egiali.


LÄS MER OM AMORGOS

Om Amorgos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guideHEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera