Kalimera Grekland Folegandros.

Galifos & Agios Nikolaos på Folegandros

Från Angali beach börjar en stig som leder till stränderna Galifos och Agios Nikolaos. Ingen av dem går att nå med bil eller moped, så det blir att gå till fots, eller åka badbåt.

 

Galifos beach. Folegandros.

Galifos beach ligger under de vita husen (Galifos Rooms).

 

Galifos är en pytteliten klapperstenstrand som ligger cirka fem minuters promenad från Angali. Stranden som sådan är inte mycket att skryta om, men vattnet är helt underbart, och perfekt för alla som gillar att snorkla. Ovanför stranden ligger Galifos Rooms som erbjuder enkla rum utan elektricitet. Vill du fly civilisationen ett tag är det här du ska bo. Telefon: +30 6976131295.

 

Agios Nikolaos beach. Folegandros.

Agios Nikolaos beach.
Agios Nikolaos beach. Folegandros.

Agios Nikolaos beach.

 

En kvarts promenad från Galifos ligger Agios Nikolaos i en skyddad liten fin vik. Sanden är uppblandad med småsten. Vattnet är klart och snorklingsvänligt. På några ställen är det knepigt att komma i på grund av hala stenar. Några meter från strandlinjen växer tamarisker som skänker välbehövlig skugga. Agios Nikolaos lockar många nudister och anses vara Folegandros officiella nudiststrand.

 

Agios Nikolaos.  Folegandros. Taverna Papalagi.

 

Det kanske bästa med Agios Nikolaos är Taverna Papalagi som ligger ovanför stranden. En vackrare belägen taverna får man leta efter. Utsikten är gudomlig, och maten är god.

Vad mer behöver man? Kanske någonstans att bo? Det finns pensionat i Angali om du vill bo nära Agios Nikolaos.


LÄS MER OM FOLEGANDROS

Om Folegandros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera