Kalimera Grekland Folegandros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Folegandros

Till Folegandros får man resa på egen hand, någon charter har aldrig funnits och kommer med all sannolikhet heller aldrig att finnas. Tack vare närheten till populära öar som Ios och Santorini är det dock enkelt att resa hit på egen hand.

 

Den trevliga hamnen på Folegandros heter Karavostasi. Där finns två stränder, flera tavernor och hotell.

Hamnen på Folegandros.

 

För er som inte vill, eller kan, resa på egen hand, är det synd att det inte går att åka hit på charter, för ni missar en väldigt trevlig ö. I vår Öluffarskola finns mängder med tips på hur man reser på egen hand. Läs den om du inte tidigare har öluffat. Kanske blir Folegandros din första ö?

 

Färja till Folegandros från Pireus och öarna i Kykladerna.

Snart framme i hamnen Karavostasi.

 

FLYGSTOL

Smidigast är att flyga till Santorini som har bra båtförbindelse med Folegandros. Andra alternativ är att flyga till Mykonos eller till Aten. Vad som är bäst är en smaksak, själv föredrar jag Santorini eller Mykonos, eftersom jag vill börja och sluta min öluff på en ö.

Till Aten kan du flyga med bland annat Norwegian och SAS direkt från Sverige. Till Santorini flyger du med Aegean och Norwegian, och till Mykonos flyger du med Aegean.


INRIKESFLYG

Närmsta inrikesflygplatser finns på Milos och Santorini.

BÅT

Folegandros har mycket bra båtförbindelse med flera öar i Kykladerna, samt med Atens hamnstad Pireus. För inte så många år sedan var det knepigt att resa hit, då gick det kanske tre, fyra båtar i veckan, nu kan det gå uppemot sex båtar om dagen under sommarmånaderna. En stor anledning till det är att övärlden idag trafikeras av snabba katamaraner som Sea Jet, och de går till många öar. Den trevliga hamnen på Folegandros heter Karavostasi. Där finns två stränder, flera tavernor och hotell.

 

Färjori hamnen i Karavostasi på Folegandros.

På väg till färjan i hamnen i Karavostasi.

 

Bäst båtförbindelse finns med Santorini, Milos, Sikinos och Pireus (Aten). Andra öar som Folegandros har bra båtförbindelse med är Sifnos, Paros, Naxos, Syros och Ios.

 

Båttidtabell för alla färjor och katamaraner till och från Folegandros i Kykladerna.

Båttidtabell i juni månad.

 

Båttidtabell för Folegandros »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa till Grekland »


LÄS MER OM FOLEGANDROS

Om Folegandros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera