Kalimera Grekland Santorini.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Katharos beach på Santorini

Katharos beach ligger någon kilometer norr om Oia. Bor du i Oia är Katharos den strand som ligger närmast, om man inte räknar med klippbadet i Amoudia. I närheten ligger även Baxedes beach, men för att komma dit krävs att du har eget fordon. Katharos ligger dock inom promenadavstånd. För att komma dit går, eller kör, du mot hamnen Amoudia som ligger under Oia. Ungefär halvvägs ser du en skylt som pekar mot Katharos.

 

Katharos beach. Nära Oia på Santorini.

Katharos beach åt ena hållet. Thirasia in bakgrunden.

 

Från parkeringsplatsen går en smal stig ner till stranden. Först blir man lite besviken, för stranden man ser till vänster är inte mycket att skriva hem om. Men när man vänder sig om, och tittar till höger, är det bara att ta fram mobilen, ta en bild, och skicka ett mms hem till nära och kära.

 

Katharos beach. Oia. Santorini.

Katharos beach åt andra hållet.
Precis som när det gäller stranden i Vlychada, är det inte stranden i sig som gör att jag blir alldeles till mig, det är de höga lavaklipporna som omger stranden som gör mig lycklig. Klipporna känns nästan hotfulla, och man känner sig ganska liten. Ett svalkande dopp i det kristallklara vattnet tar som väl är bort den känslan. Ovanför stranden finns en cool taverna och bar med sagolik utsikt, bara den är värd resan hit.

 

Katharos beach. Santorini. Taverna.

Tavernan ovanför Katharos beach.


LÄS MER OM SANTORINI

Om Santorini Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera