Kalimera Grekland Santorini.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Santorini

Santorini är en av grekiska övärldens mest lättillgängliga öar, välj mellan charter, flygstol, inrikesflyg eller båt. Ön är perfekt att ha som bas när man ska ut och öluffa: förbindelserna med andra öar är utomordentliga, det är smidigt att ta sig till och från ön, och så är förstås Santorini ett mycket sevärt resmål i sig.

CHARTER

Från Sverige kan du åka charter med Apollo som erbjuder hotell i Fira, Firostefani, Imerovigli, Kamari, Perissa, Perivolos och Vlychada.

Var beredd på långa köer på Santorinis flygplats när du ska resa hem, det är nämligen ruggigt trångt om saligheten vid incheckningsdiskarna. På flygplatsen finns ett kafé med hutlösa priser och en pytteliten "taxfreebutik" där du kan handla godis, parfymer, souvenirer och alkohol.

 

Santorinis flygplats.

Santorinis lilla flygplats.


FLYGSTOL

Flygstolar till Santorini köper du av Apollo eller Norwegian. Ett annat alternativ är att köpa en flygstol till Aten och fortsätta med båt eller inrikesflyg. Finns det inga flygstolar till vare sig Santorini eller Aten kan du flyga till Rhodos, Mykonos eller Kreta. Rhodos och Kreta har flyg- och båtförbindelse med Santorini, medan Mykonos endast har båtförbindelse.

Läs hur du tar dig till och från Santorinis flygplats här »

INRIKESFLYG

Santorini har daglig flygförbindelse med Aten och Kreta, samt några avgångar i veckan till Rhodos och Thessaloniki.
BÅT

Hamnen på Santorini heter Athinios och ligger i calderan nästan mitt på ön. Innan Athinios hamn byggdes lade båtarna till i den lilla hamnen under Fira.

Hamnen på Santorini.

Hamnen syns nere till höger. Vägen upp syns också.

 

Athinios är en av Greklands få obebodda hamnar, det är en hamn, punkt slut. Men tro inte att det saknas människor, under högsäsong är båttrafiken enorm och det kommer och går båtar hela tiden. Resenärer samlas på de dyra tavernorna i väntan på nästa båt, oftast är det mer eller mindre kaotiskt. Speciellt när du kommer till Santorini med båt, hundra meter från båten väntar en hord rumsuthyrare på desperat jakt efter kunder. Man vill inget hellre än att komma därifrån så fort det någonsin går.

 

Athinios hamn. Santorini.

Hamnen på Santorini är en av de mest kaotiska i hela Grekland.


Det finns ett flertal resebyråer i hamnen där du kan köpa båtbiljetter. Några av kaféerna har bagageinlämning, så om du måste vänta länge på din färja kan du lämna packningen där och ta bussen till Fira, eller till någon strand. Bussar till Fira inväntar de flesta båtarna, bussbyte till andra delar av ön kan göras längs med vägen, eller uppe i Fira.

Att åka vägen upp från hamnen är ett riktigt äventyr, vägen slingrar sig precis som en serpentinväg i alperna och stupet känns ibland farligt nära.

 

Birka Princess hette Freja i teveserien Rederiet. Santorini.

Vägen ner till hamnen syns till höger i bild.

 

Under den röda pilen (som jag har lagt till) sjönk Birka Princess den 6 april 2007. Båten ligger på 140 meters djup. Två av 1600 ombord dog. Birka Princess hette Freja i teveserien Rederiet. Om ni minns den. När båten gick under hette den Sea Diamond och gick som kryssningsfartyg i Medelhavet.

Båttidtabell för Santorini »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM SANTORINI

Om Santorini Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera