Kalimera Grekland Santorini.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Solnedgången på Santorini
Den smått legendariska solnedgången på Santorini sägs vara något av det vackraste man kan se. Många anser att den ska bevittnas från Oia där den ska vara särdeles vacker och förunderlig.

Att just Oia har det epitetet märks om inte annat när man sitter där och väntar, byn fylls till bredden varje kväll med förväntansfulla besökare. Ingen blir besviken, solen går ner varenda kväll, precis som den gör i resten av världen. Det är något av en antiklimax när solen försvinner ner i havet och allt är över, visst är det vackert, men solnedgångar är alltid vackra, oavsett var solen går ner. Tycker jag.

 

Solnedgången på Santorini.

Ibland kan solnedgången vara så här magiskt vacker.

 

Personligen tycker jag nog att solnedgången i Oia är en aning överreklamerad. Om jag fick möjlighet att sitta där ensam och sakta invänta solens nedgång skulle jag säkert uppskatta den mer. För man är allt annat än ensam i Oia när solen går ner. Och när solen har gått ner ska alla som inte bor där ta sig därifrån, och den trafiken är inte att leka med.

 

Solnedgången sedd från Fira på Santorini.

Solnedgången sett från Fira.


Solnedgången är självklart vacker från många andra platser, bland annat från Fira och Imerovigli. Det finns också möjlighet att se solnedgången från någon av utflyktsbåtarna. Jag tycker att det är trevligt att slå sig ner på en restaurang vid klippkanten i Fira, njuta av mat och dryck och se solen gå ner bakom grannön Thirasia. Under tiden kan man fantisera över vulkanernas öde där de ligger och ruvar några hundra meter nedanför en.

 

Solnedgången sedd från Santo Wines på Santorini.

Min absoluta favoritsolnedgång är den från Santo Wines.

 

Santo Wines är lika sevärt under dagtid.

Santo Wines är lika sevärt under dagtid.

 

Santo Wines ligger ovanför hamnen Athinios. Beställ in en vinprovarbricka (sex sorters vin, ost och kex) och slå dig ner och njut av solens nedgång. Vackrare än så här blir det inte.


LÄS MER OM SANTORINI

Om Santorini Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera