Kalimera Grekland Santorini.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kamari beach på Santorini

Kamari är efter Fira den största turistorten på Santorini. Stranden sträcker sig från berget som skiljer Perissa och Kamari åt och ända bort till flygplatsen.

 

Vy över Kamari på Santorini från Ancient Thira.

Vy över Kamari från Ancient Thira.

 

Sanden är gråsvart, grovkornig och varm. På stranden finns en labyrint av träspänger som gör att det går att röra sig utan att bränna fötterna. Badskor är att rekommendera. Det blir djupt nästan på en gång, längs vissa partier av stranden döljer sig försåtliga och hala undervattensklippor. Från sin sol- eller barstol har man full koll på alla plan som är på väg in för landning. När du reser hem kan du vinka till din favorittaverna och redan där börja längta tillbaka.

 

Stranden i Kamari på Santorini.

Kamari beach åt ena hållet

 

Kamari beach på Santorini.

Kamari beach åt andra hållet
Stranden kantas av en lång strandpromenad med turistaffärer, hotellanläggningar, pensionat, barer och ett oräkneligt antal restauranger. Ovanför strandpromenaden breder hotell och pensionat ut sig, längs gatorna trängs butiker av alla slag. En utomhusbiograf med hyfsat aktuellt program ligger alldeles utanför Kamari. Vägen till Ancient Thira utgår från strandens slut vid bergets fot.

 

Strandpromenaden i Kamari. Tavernor. Santorini.

Strandpromenaden i Kamari.

 

Från Kamari kan du åka badbåt till Perissa och vice versa. Badbåten utgår från strandens slut och kostar cirka 5 €. Båtresan tar cirka 15 minuter.

 

Shopping i Kamari på Santorini.

En av shoppinggatorna i Kamari.

 

HOTELL I KAMARI

Nästan alla Skandinaver som bor i Kamari reser dit på charter med Apollo. Om du reser på egen hand, och vill bo i Kamari, finns det hur många hotell och pensionat som helst att välja på. Här nedan finns tips på några hotell.

Hippocampus Hotel »

Studios Marios »

Hotel Sunshine »

Blue Waves »

Kamari Beach Hotel »


LÄS MER OM SANTORINI

Om Santorini Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera