Kalimera Grekland Santorini.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Ancient Thira på Santorini
På toppen av berget Mesa Vouno (396 m), mitt emellan Kamari och Perissa ligger den antika staden Thira. Ej att förväxla med dagens huvudstad Fira.

 

Ancient Thira. Santorini.

Ancient Thira.

 

Man tror att Ancient Thira härstammar från 900-talet f.Kr. Idag finns inte mycket kvar av den en gång så framstående staden, det mesta ligger i ruiner, men några byggnader finns ändå kvar i hyfsat skick, bland annat en antik teater, ett tempel tillägnat Dionysos, det stora torget, den kungliga stoan (galleria) och ett flertal betydande gravar. Det som gör Ancient Thira riktigt sevärt är i mina ögon den sanslöst vackra utsikten över Kamari och Perissa.


Ancient Thira. Santorini.

Ancient Thira.

 

Smidigaste sättet att ta sig till Ancient Thira är att köra den slingrande vägen från Kamari. Det trevligaste, och klart jobbigaste sättet, är ett gå via en stig som utgår från Perissa.

 

Ancient Thira på Santorini. Stig och kantina.

Ancient Thira ligger på toppen av berget.

 

Oavsett hur du tar dig upp har du ändå en liten bit att gå för att komma till själva toppen, där den antika staden ligger. En kantina som säljer förfriskningar till höga priser ligger precis nedanför. Ancient Thira är öppet mellan 08.30-15.00 varje dag utom måndagar. Det bästa med Ancient Thira utsikten över Kamari och Perissa.


LÄS MER OM SANTORINI

Om Santorini Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera