Kalimera Grekland Skiathos.

Banana beach på Skiathos

Det är lätt att hamna i någon slags superlativfälla när man ska beskriva stränderna på Skiathos. Jag skulle enkelt kunna sammanfatta stränderna med en enda mening: alla stränder är fantastiska.

Banana beach är inget undantag. Bukten där stranden ligger kan med lite fantasi liknas vid formen av en banan, därav namnet. Ett ganska gulligt strandnamn om man tänker efter.

 

Banana beach. Skiathos.

Banana beach.

Hur som helst är Banana beach en av öns absolut finaste stränder. Sanden är lika ljuvligt fin som på öns andra stränder, det som gör Banana beach till en bättre strand är att vattnet både ser ut och känns klarare och blåare. Nudism är vanligt, främst bakom klippan på den vänstra sidan av stranden. OBS! Sommaren 2018 öppnade ett lyxhotell vid Banana beach. Hotellet har helt förändrat karaktären på stranden. Bilder och information finns i vårt forum.

 

Little Banana beach. Skiathos.

Little Banana beach.

s

Little banana beach ligger bakom några klippor i bortre änden av stora bananen. För att komma dit går man bakom klippan, det är hur smidigt som helst. Där väntar Skiathos officiella nudiststrand. Gillar du inte att se folk som solar och badar nakna är det bäst att du stannar på Banana beach. För naket är det sannerligen på Little banana. Stranden är snarlik stora bananstranden, men något kortare.

För att komma till bananstränderna tar du höger vid parkeringsplatsen i Koukounaries. Där vägen slutar börjar vägen som leder ner till Banana beach. Koukounaries har busshållplatsnummer 26.

 

Agia Eleni beach. Skiathos.

Agia Eleni beach.

 

Norr om bananstränderna ligger Agia Eleni beach som passar dig som tycker att det är för mycket folk på de andra stränderna. Även Agia Eleni är en fin strand, men kommer inte upp i samma klass som bananerna. Sanden är delvis uppblandad med småsten. Man kan gå till Agia Eleni från Little banana, smidigast är dock att gå från vägen som utgår från busshållplats 25.


LÄS MER OM SKIATHOS

Om Skiathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera