Kalimera Grekland Skiathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Koukounaries beach på Skiathos

Koukounaries beach ligger cirka 10 kilometer väster om Skiathos stad. Stranden är sista stoppet för bussen och har hållplatsnummer 26. För många är Koukounaries beach så nära paradiset man kan komma. Att Koukounaries tillhör gräddan av Greklands många fina sandstränder går inte att sticka under stol med.

 

Koukounaries beach. Skiathos.

Koukounaries.

 

Det finns de som räknar Koukounaries som nummer ett i Grekland. Inte dåligt. Stämmer det? Jag är tveksam, jag tycker att det finns stränder som är bättre. Men visst, det är en fantastiskt fin sandstrand, det kan jag absolut hålla med om.

Stranden går längs en u-formad vacker bukt kantad av ständigt gröna träd. Den pulverfina sanden skiftar mellan gyllengult och vitt, vattnet är grunt och lekfullt barnvänligt, sandbotten är otroligt skön att gå på, känns nästan som att gå på vatten.

 

Barnvänlig strand. Skiathos.

Koukounaries beach åt ena hållet.

 

Strandlinjen är en enda lång rad med solstolar och parasoll, under högsäsong är här så mycket folk att man behöver metalldetektor för att hitta en plats till sig själv. Tyvärr finns här inga riktiga tavernor, men gott om snabbmatliknande ställen med ketchup och senap på borden.
Koukounaries beach. Skiathos.

Koukounaries beach åt andra hållet.

 

Koukounaries har fått sitt namn från den speciella sorts pinjeträd som växer kring den intilliggande insjön Strofilia. Träden anses så unika att de fått en egen liten "nationalpark" bakom stranden. Träden är ovanligt höga och ser ut som paraplyer. Gillar du fåglar får du ta med kikare för det finns en hel del fågel i sjön. Från Koukounaries är det gångavstånd till stränderna Banana, Little Banana och Agia Eleni.

 

Det finns gott om vattensportlekssaker att roa sig med i Koukounaries.

Det finns gott om vattensportlekssaker att roa sig med.

 

HOTELL I KOUKOUNARIES

Jag har aldrig bott vid Koukounaries, men jag skulle gärna vilja göra det för att uppleva stranden när den är tom på folk. Det finns inga hotell vid själva stranden, alla ligger en bit ifrån, men det är inga avstånd att tala om.

Boka hotell i Koukounaries här »


LÄS MER OM SKIATHOS

Om Skiathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera