Kalimera Grekland Skiathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Skiathos

Skiathos är sannolikt övärldens smidigaste ö när det handlar om att ta sig runt. Delvis beror det på att ön är så liten och att vägnätet inte är så stort (ungefär 20 km). Men det är inte bara därför, det handlar också om välordnad lokalbusstrafik. På Skiathos är det hart när omöjligt att stiga av på fel busshållplats, bara man kan räkna till 26.

 

Busshållplats 26 vid Koukounaries beach på Skiathos.

Busshållplats 26 vid Koukounaries beach är bussens slutstation.

 

HYRA CYKEL, MOPED OCH BIL

Med eget fordon kan du ta dig till i princip alla stränder på ön och till några av de mest intressanta sevärdheterna, som klostret Evangelistria och Skiathos forna huvudstad Kastro. Vägnätet är litet men för den skull är trafiken inte obetydlig.

 

Åka hästdroska längs hamnpromenaden i Skiathos stad.

Förr kunde man åka hästdroska längs hamnpromenaden i Skiathos stad.

 

Stora vägen mellan Skiathos stad och Koukounaries är minst sagt vältrafikerad och man måste vara på sin vakt. På andra vägar är trafiken ringa. Bil, moped och cykel finns att hyra i Skiathos stad och i alla stora turistorter. Konkurrensen i Skiathos stad är hård så det kan löna sig att fråga runt. Flera uthyrare ligger i början av hamnpromenaden.

 

Åka buss till stränderna på Skiathos. Busskartan som är numrerad från 1 - 26.

Busskartan som är numrerad från 1 - 26.

 

BUSS

Två till fyra gånger i timmen (beroende på säsong) tuffar lokalbussen från Skiathos stad till Koukounaries beach. Bussen stannar på nästan alla stränder längs vägen. Hållplatserna är numrerade från 1 till 26. Stora busshållplatsen (nära segelbåthamnen) i Skiathos stad har nummer 1 och ändhållplatsen i Koukounaries nummer 26.

Bussar går även till klostret Evangelistria och till Xanemos beach nära flygplatsen. Observera att bussen till stränderna brukar vara knökfull med folk under sommaren. Busstidtabeller sitter vid alla hållplatser.
TAXI

Taxistationen ligger i hamnen. Finns det ingen taxi inne kan du stoppa en på gatan eller ringa 24270-24461. Taxibilar finns även på flygplatsen.

 

Taxibåtar till stränder och hotell på Skiathos.

Till några av stränderna och några hotell går det taxibåtar.

 

BADBÅT

Badbåtar till den lilla ön Tsougria söder om Skiathos stad avgår varje morgon vid bra väder från lilla hamnen i Skiathos stad. Du kan även göra en tur runt Skiathos, rundturen inkluderar flera stopp för bad, oftast vid Lalaria och Kastro i norr, Megalos Aselinos i väster och till Tsougria island. Rundtursbåtarna utgår även de på morgonen från lilla hamnen i Skiathos stad.

 

Utflyktsbåtar till Lalaria island och Skiathos gamla huvudstad Kastro.

Utflyktsbåtar går bland annat till Lalaria island och till Kastro.

 

Badbåt vid Troulos beach på Skiathos.

Badbåt vid Troulos beach.


UTFLYKTSBÅT

Är du pigg på en längre båttur kan jag rekommendera en dagsutflykt till Skopelos och Alonissos. Du kan åka på egen hand eller på en organiserad tur. Trevligast är nog den organiserade båtturen, då får du se lite av både Skopelos och Alonissos på samma dag. Första stopp är Skopelos där man hinner strosa runt i öns vackra huvudstad. På Alonissos finns det tid att se hamnstaden Patitiri eller möjligen ta en taxi till vackra Chora - Alonissos gamla huvudstad som delvis förstördes vid en jordbävning 1965. Under båtresan passerar man ett flertal mindre obebodda öar. Med lite tur får du se delfiner.

 

Bad- och utflyktsbåtar i lilla hamnen i Skiathos stad.

Bad- och utflyktsbåtar i lilla hamnen i Skiathos stad.

 

Det finns två hamnar i Skiathos stad.

Lilla hamnen från en annan vinkel.

 

Hyra segelbåtar i marinan på Skiathos.

I marinan i Skiathos stad finns segelbåtar som du kan åka en dagstur med.

 

Båtturer till "Mamma-mia-ön" Skopelos finns också. I turen ingår stopp på några av stränderna där filmen spelades in. Lunch brukar man äta i Panormos, som är en liten turistort på Skopelos.

 

Från Skiathos går det utflyktsbåtar till Skopelos med Mamma-Mia-Tema.

Utflyktsbåt till Skopelos med Mamma-Mia-Tema.


LÄS MER OM SKIATHOS

Om Skiathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera