Kalimera Grekland Skiathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Troulos, Maratha, Xanemos & Stigero på Skiathos

Som du förstår finns det många stränder som jag inte skrivit om här. Nedan kan du läsa om några stränder till. Resten får du upptäcka på egen hand. :-)

 

Xanemos beach nära Skiathos flygplats.

Xanemos beach nära Skiathos flygplats.

 

Xanemos beach ligger där flygplatsen slutar strax norr om Skiathos stad. Som strand sett är den inget att springa benen av sig för, i alla fall inte om man jämför med andra stränder på ön, men om du gillar att titta på flygplan är Xanemos ett riktigt paradis. Det är hur häftigt som helst att ligga i vattnet och se när planen startar och landar.

 

Stigero beach. Skiathos.

Stigero beach ligger nära flygplatsen och är populär bland nudister.

 

Till höger om flygplatsen ligger Stigero beach som är en tämligen okänd strand med få besökare. Även härifrån kan man kolla in flygplan. (Jag är lite svag för det.)
Mellan Agia Paraskevi och Koukounaries på sydvästra Skiathos finns två stränder som jag tycker om: Troulos och Maratha. Troulos beach gillar jag för att det finns trevliga lunchtavernor ovanför stranden. Att stranden är hur fin som helst gör inte saken sämre. Som många andra stränder är även Troulos barnvänlig.

 

Troulos beach. Skiathos.

Barnvänliga Troulos beach.

 

Maratha beach är en lite hemlig strand mittemellan Troulos och Koukounaries. Stranden är precis som Troulos idealisk för barnfamiljer med små barn. Du når Maratha via en liten stig från huvudvägen, innan det stora hotellet Skiathos Palace.

 

Maratha beach. Skiathos.

Maratha beach. Koukounaries beach syns till vänster i bild.


LÄS MER OM SKIATHOS

Om Skiathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera