Kalimera Grekland Skiathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Megalos & Mikros Aselinos beach på Skiathos

Precis som stränderna Mandraki, Ghournes och Agistro ligger Megalos Aselinos på Skiathos norra kust. Om det inte vore för avsaknaden av omklädningsrum och läktare skulle man kunna tro att Megalos Aselinos var Skiathos Unites hemmaarena för fotboll.

 

Megalos Aselinos beach på Skiathos.

Megalos Aselinos beach.

 

Det är en gigantisk strand, den är inte bara lång, den är bred som en åttafilig motorväg också. Själv gillar jag inte så här stora stränder, det blir opersonligt på något vis. Men det är inget fel på själva stranden, den håller hög klass. Många av utflyktsbåtarna som går runt ön stannar till här, ofta vid lunchtid. Därav de jättelika tavernorna som verkar svälja hur många gäster som helst.
Till Megalos Aselinos beach kan du åka bad- och utflyktsbåt från hamnen i Skiathos stad.

Till Megalos Aselinos beach kan du åka bad- och utflyktsbåt från hamnen i Skiathos stad.

 

Mikros (lilla) Aselinos är bra mycket trevligare än sin storasyster Megalos (stora) Aselinos. Som namnet säger är stranden liten, kanske 50 meter bara. Vad namnet dock inte säger är att den är naggande god.

 

Mikros Aselinos beach på Skiathos.

Mikros Aselinos.

 

Mikros Aselinos är perfekt för dig som gillar småstränder utan solstolar. Den pyttelilla tavernan är inhyst i något som liknar en hydda. Du tar dig till Mikros Aselinos via en bred grusväg som börjar vid klostret Panagia Kounistra. Stigen ner till stranden är mycket brant.


LÄS MER OM SKIATHOS

Om Skiathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera