Kalimera Grekland Skiathos.

Mandraki, Ghournes & Agistro på Skiathos
Skiathos populäraste stränder ligger på södra delarna av ön. Vad många missar är att det finns lika fina stränder på nordvästra Skiathos. Bland annat Mandraki, Ghournes och Agistro. För att komma hit svänger du höger innan du kommer fram till Agia Eleni beach. Fortsätt tills du ser skyltar som pekar mot Mandraki.

 

Mandraki beach. Skiathos.

Mandraki beach.

 

Landskapet är inte helt olikt Sverige. Har du gått till Trovill på Sandhamn i Stockholms skärgård vet du ungefär vad som väntar dig. Även när det gäller stranden, för precis som Trovill är Mandraki en väldigt fin strand. Men det finns också stora skillnader, vattnet är mycket varmare här, och det finns en taverna. Från stranden har man härlig utsikt mot halvön Pilion på fastlandet.

 

Ghournes beach. Skiathos.

Ghournes beach.


Bara ett stenkast från Mandraki, bakom Cape Elias, breder Ghournes beach (eller Elias beach) ut sig längs den långa bukten. Stranden passar dig som vill vara lite för dig själv. Gott om plats finns även under högsäsong. Solstolar finns att hyra vid den enda tavernan. Nudism förekommer på vissa delar av stranden.

 

Agistro beach. Skiathos.

Agistro beach.

 

Agistro beach ligger öster om Ghournes. Är du en duktig simmare kan du simma mellan stränderna. Agistro är en riktigt fin strand med sanddyner, klart vatten och vackra omgivningar. Glest med folk. Solstolar finns att hyra och det finns en taverna. Även här förekommer nudism.


LÄS MER OM SKIATHOS

Om Skiathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera