Kalimera Grekland Skopelos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fyren vid Cape Gourouni på Skopelos
Enda anledning till att jag nämner denna fyr är att hindra dig från att åka hit. Den är nämligen inte värd den långa mödosamma resan. Cape Gourouni Faros, som fyren heter, ligger cirka 27 kilometer från Skopelos stad, och cirka 9 kilometer från Glossa. De sista 3 kilometrarna är på kartan utsatt som en scenisk väg, och det är den också, men den är knappt farbar ens med motorcykel.

 

Cape Gourouni Faros. Skopelos.

Cape Gourouni Faros.

 

Fyren - som är ståtlig, vit, vacker och stängd - står vid Cape Gourouni så långt nordost det går att komma på Skopelos. Gourouni betyder gris på grekiska och namnet kommer av att platsen sägs likna ett gristryne från håll. Det måste vara från väldigt långt håll för vi såg varken tryne eller knorr, vare sig från land, havet eller luften (vi flög över "trynet" på vägen hem till Sverige).

 

Cape Gourouni Faros. Skopelos.

Fyren vid Cape Gourouni.

 

Fyren ligger cirka 35 kilometer från Skopelos stad, och cirka 9 kilometer från Glossa.


En anledning till att trots allt köra hit är att det finns två stränder strax före fyren. Stränderna heter Chondrogiorgis och Perivoli och besöks av ytterst få turister. Perivoli beach är en av Skopelos minst kända stränder. Stranden ligger cirka 5 kilometer från Glossa och cirka 30 kilometer från Skopelos stad. Gillar du att snorkla så kommer du gilla Perivoli beach, och är du intresserad av fyrar som finns det en fyr vid Cape Gourouni, som ligger norr om stranden. Närmsta taverna finns i Glossa.

 

Perivoli beach. Skopelos.

Perivoli beach nära fyren vid Cape Gourouni.


LÄS MER OM SKOPELOS

Om Skopelos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera