Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Kykladerna. Milos & Folegandros.

Milos, 10- 13 juli
Förra gången vi besökte Milos var barnen 3 och 1 år gamla, vi var där i september och bodde i Apollonia. I år bodde vi i Adamas, för lite mer liv och rörelse. Det ångrade vi när vi första dagen körde till Apollonia för att bada där efter ett fullsmockat besök på månstranden Sarakiniko.

Vi stannade i Apollonia hela resten av dagen, för att avsluta med ett kvällsdopp på Firiplaka. Dagen därpå tog vi en båttur till Kleftiko, en helt fantastisk dag.


Klima. Milos.

Klima på Milos.

 

Sarakiniko. Milos.

Månstranden Sarakiniko.

 

Båttur med ståtligt skepp!. Kleftiko. Milos.

Båttur med ståtligt skepp!

 

 

 Milos. Kleftiko.

Kleftiko.

 

Men Milos levde inte upp till våra minnen, särskilt inte Adamas, och vi velade lite mellan att stanna ett par dagar till, som planerat, eller om vi skulle ta en kort tur till Folegandros också innan avslutningen på Santorini. Till slut vann Folegandros, som vi var på väg till 2007, men inte hann med då.


Folegandros, 13 - 15 juli
Vi gjorde det bästa av våra två dagar på Folegandros. Eftersom vi anlände en tidig förmiddag hann vi både njuta av Choran, där vi bodde, men även ett härligt kvällsdopp på stranden Angali. Även på Folegandros kryllade det av folk, men Chora är en otroligt vacker by, som imponerade på oss alla.

 

Chora. Nikos. Folegandros.

Lunch i Chora på Folegandros.

 

Vår nästa dag tog vi en varm och halvlång promenad ner till hamnbyn Karavostasis. Här njöt vi dyklektioner från en flytbrygga (!) och strandcafé med glass och frappé. Framåt eftermiddagen tog vi badbåten till Kartego . Vilken strand! Helt fantastiskt vatten och jätterolig snorkling. Barnen samlade (lite för många) lena stenar och här behövde vi inte trängas, nästan inget folk alls. En avslutande kväll i Choran var pricken över i:et på vår korta sejour på Folegandros.

 

Kartego beach. Folegandros.

Favoritstranden: Kartego.

 

 

Santorini, 15 - 18 juli
På Santorini hade vi bokat Honeymoon Beach. Här bejakades barnens pool-längtan och vi hängde och hängde och hängde vid poolen. Även middagarna intogs på Honeymoon, och Julia överraskade med nya vegetariska rätter var kväll. Vi satsade på en kort sightseeing, men det gick knappt att se Fira för alla laster med kryssningsturister, så vi köpte glass och åkte tillbaka till Honeymoon.

Även Santorini var en trip down memory lane för undertecknad, eftersom jag en sommar på det glada 90-talet jobbade på the Beach Bar i Perissa. Men Perissa gick inte att känna igen så här 17 år senare. Lite sorgligt tyckte jag.

Tidigt, tidigt den 18 juli tog vi flyget från Santorini, via Athen och Stockholm, för att landa i Umeå på eftermiddagen. Att 18 dagar kan gå så fort… Krisen i Grekland märktes här och där, framförallt när vi frågade hotell- och restaurangägare. Vi upplevde som sagt att det var mycket turister, såväl grekiska som utländska, men det kanske är för att vi är vana att resa i juni och september. Boendet kostade oss i år mellan 35 och 60 euro/natt och vi spenderade i snitt 1600 kr/dygn inklusive allt, utom resan till och från Grekland.

Det var roligt att återupptäcka Cykladerna. Vi hoppas på en åttonde Greklandsresa inom kort!

Hälsningar Familjen Hammar-Nilsson genom Bea

 

Folegandros på Kalimera » | | Milos på Kalimera » | Santorini på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera