Kalimera Grekland Fourni.

Sevärdheter på Fourni
Fourni har inte mycket att erbjuda när det gäller sevärdheter, så du kan koppla bort den del av din hjärna som är intresserad av historia.

 

Marmorstenar vid Petrokopio beach på Fourni.

Marmorstenar vid Petrokopio beach.

 

Men är du som jag, intresserad av gamla marmorbrott, får du några timmars lystmäte vid klapperstenstranden Petrokopio som ligger söder om Kambi beach. I ena hörnet av stranden finns ett gammalt marmorbrott. Slänten nedanför brottet - och själva stranden - är täckt av marmorstenar och delar av kolonner och joniska pelarhuvuden, den största kolonnen är drygt 2 meter i diameter.

Gillar du att gå tar du dig till fots till Petrokopio, om inte, hyr du en moped, du kan köra nästan ända fram till marmorbrottet.

 

Den romerska sarkofagen på Fourni.

Den romerska sarkofagen i Fourni by.


Samlar du på bilder av romerska sarkofager som gått från grav till papperskorg kan du fotografera en sådan på stora torget i Fourni by. Man undrar verkligen hur den har hamnat där, och varför ingen verkar bry sig om den. Borde den inte vara på museum? Sarkofagpapperskorgen är drygt 1 m bred, 1 m hög, 2.40 m lång och är dekorerad med reliefer. Intill sarkofagen finns ett kafé där du kan sätta dig och smälta sarkofagupplevelsen.

 

Tavernor, barer och restauranger på Fourni.

Fournis viktigaste sevärdhet är att sitta på en taverna nere i hamnen och njuta kvällen.


LÄS MER OM FOURNI

Om Fourni Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2019 Janne Eklund/Kalimera