Kalimera Grekland Fourni.

Vandra på Fourni

Jag har aldrig vandrat på Fourni, i alla fall inte på riktigt. Visst har jag gått mycket, men bara på de södra delarna av ön. Norra Fourni är okänd för mig, i alla fall ur vandringssynpunkt. Jag antar att det är en utmärkt vandringsö, annars skulle inte Terrain maps ha gett ut en vandringskarta över Fourni.

Vandra på Fourni.

Det är aldrig långt till en strand när du vandrar.

 

Den enda vandringskartan över Fourni är utgiven av det grekiska kartförlaget Terrain maps. Kartans upplösning är 1:25 000 och finns att köpa på plats. Kartan beskriver de bästa vandringarna på ön. Faktum är att detta är den enda karta som finns över Fourni och Thymena, och den är mycket detaljerad.

 

Landskapet är mycket speciellt på Fourni.

Landskapet är mycket speciellt. Kambi till vänster, Fourni by till höger och Thymena rakt fram.


Jag kan även rekommendera vandringsboken Samos, Patmos, Ikaria, Kalymnos & Six Neighbouring Islands av Dieter Graf. I boken beskrivs två vandringar på Fourni, och en vandring på Thymena.

Boken kan möjligen finnas att köpa på Fourni, annars hittar du den på större öar, eller så köper du den på Adlibris. Köp Samos, Patmos, Ikaria, Kalymnos & Six Neighbouring Islands

 

Agios Ioannis på södra Fourni

Agios Ioannis på södra Fourni.

 

Vi brukar alltid gå hit när vi är på Fourni. Agios Ioannis är ett jättegulligt fiskesamhälle med en liten strand i ena änden av bukten.


LÄS MER OM FOURNI

Om Fourni Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2019 Janne Eklund/Kalimera