Kalimera Grekland Fourni.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Fourni

Tyvärr finns det inget Skandinaviskt charterbolag som vågat satsa på Fourni. Det är synd tycker jag, många vågar inte resa på egen hand, och de går då miste om pärlor som Fourni och andra små öar. Vågar du resa på egen hand är det en baggis att ta sig till Fourni.

 

Stora och lilla hamnen på Fourni.

Stora och lilla hamnen på Fourni.

 

FLYGSTOL

Enklast är att flyga till Samos och vidare med färja. Ett annat alternativ är att flyga till Aten, fortsätta med inrikesflyg till Ikaria eller Samos, och sedan vidare med båt till Fourni. Du kan även åka båt från Atens hamnstad Pireus, men var då beredd på en lång och dryg båtresa.

Ett tredje alternativ är att flyga till Kos och åka färja därifrån till Samos, och sedan vidare till Fourni. Till Aten kan du flyga med bland annat Norwegian och SAS direkt från Sverige. Till Samos flyger du med Airtours, Apollo eller TUI.

 

Lilla hamnen i Fourni by.

Lilla hamnen i Fourni by. OBS! Hamnen har byggts om sedan bilden ovan togs.

 

Den nya hamnen på Fourni i Grekland.

Så här ser hamnen och byn ut sedan hamnen gjordes om. Bild: Anders Krylberg.

 

INRIKESFLYG

Närmsta inrikesflygplatser finns på Ikaria och Samos.

BÅT

Fourni har bra båtförbindelse med Samos, samt med grannön Ikaria. Båtförbindelse finns även med Atens hamnstad Pireus, samt med Syros i Kykladerna. Från Samos går färjorna från Samos stad (Vathy), och från Karlovassi, som är Samos näst största hamn. Samos stad är mycket trevligare än Karlovassi, så åk helst därifrån om du kan. På Fourni finns två hamnar, en för större båtar, en för mindre. Hamnarna ligger nära varandra i Fourni by.
Stora hamnen på Fourni.

Stora hamnen i Fourni by.

 

Sedan sommaren 2018 har båtförbindelserna till och från Fourni blivit mycket bättre. Nu finns det båtförbindelse med bland annat Patmos, Lipsi, Kalymnos, Kos, Nisyros, Tilos, Symi, Rhodos och Kastelorizo.

Båttidtabell för Fourni »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM FOURNI

Om Fourni Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera