Kalimera Grekland Mykonos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Mykonos

Mykonos är förhållandevis litet och man hinner se hela ön under en dag om man så önskar. Trafiken är minst sagt intensiv och vissa vägar är i dåligt skick. Faktum är att jag aldrig varit med om sådan trafikintensitet som på Mykonos. Inte ens på Kreta som är ökänt för dåliga vägar och galna bilister. Hetsigast är det omkring Mykonos stad, till stora hamnen och till flygplatsen.

 

Hyra och köra moped, bil, och fyrhjuling på Mykonos.

Det brukar vara trångt på vägar och parkeringar.

 

På sina ställen är vägarna så smala att det nätt och jämt finns plats för möte. Ändå kör folk som bankrånare på rymmen. För att inte tala om dessa ungdomsgäng som likt kamikazepiloter svischar förbi i stora fyrhjulingsbestar. När vi senast var på Mykonos för att uppdatera denna guide körde Camilla och jag var kartläsare. Efteråt sa hon att hon aldrig tidigare varit så rädd på vägarna, och hon var oerhört tacksam att jobbet var slutfört. Är du på Mykonos under lågsäsong är trafiken naturligtvis inte lika intensiv.

 

HYRA MOPED, BIL OCH CYKEL

Eftersom avstånden är korta kan man lika väl hyra moped eller fyrhjuling i stället för bil. Moped- och biluthyrare finns i Mykonos stad och i alla stora turistorter. Konkurrensen är mördande så det kan löna sig att gå till olika uthyrare och fråga om priset. Om du vill kan du boka hyrbil hemifrån och hämta den på flygplatsen, eller i någon annan ort på Mykonos.

 

Hyra fordon i Chora på Mykonos.

En sån här lustig trehjuling skulle jag vilja hyra, men det finns inga att hyra. :-)
BUSS

Buss trafikerar i stort sett hela ön. Det finns tre busshållplatser i Mykonos stad. Från hållplatsen i hamnen vid OTE, nära Arkeologiska museet, utgår bussar mot stränderna Kalafati och Elia, samt till byn Ano Mera. Lite längre bort, mot nya hamnen till, går bussarna till nya hamnen och till Agios Stefanos.

 

Busshållplatser och busstidtabell i Chora på Mykonos.

Busshållplats i Chora.

 

Från stora hållplatsen på torget ovanför väderkvarnarna går bussar till Platis Gialos, Psarou, Ornos, Agios Ioannis, Paradise och Paraga.

Busstidtabell finns här.

 

TAXI

Det finns många taxibilar, de kör i regel inte med taxameter så fråga efter priset innan du sätter dig i bilen. Om du mot förmodan inte hittar någon ledig bil ringer du 22890-22400.

BADBÅT

Badbåtar till stränderna Paraga, Paradise, Super Paradise, Elia och Agrari beach utgår från Ornos beach och Platis Gialos beach.

 

På Mykonos kan du åka badbåt till alla fina sandstränder.

Om du åker badbåt till stränderna slipper du den intensiva trafiken.

 

Badbåtar till stränderna Paraga, Paradise, Super Paradise, Elia och Agrari beach utgår från Ornos beach och Platis Gialos beach.

Badbåtar på Ornos beach.


Mykonos stad, Chora, är helt fri från bilar, fyrhjulingar och mopeder.

I gränderna i Mykonos stad får bara sopbilen köra, och tur är väl det.

 

BÅTUTFLYKTER

Båtar till Delos utgår från södra piren i lilla hamnen i Mykonos stad. Biljetter säljs i hamnen och på flera resebyråer. Första båten går runt åttatiden på morgonen och sista turen går omkring ett på eftermiddagen. Du kan välja mellan att se Delos på egen hand eller med engelsktalande guide. Det arkeologiska området är gigantiskt och det finns hur mycket som helst att se, att gå runt utan guide är i princip bortkastad tid, såvida man inte är väldigt påläst.

 

 Köpa biljett till utflyktsbåt och guidad tur på Mykonos grannö Delos.

Biljettkontor för utflyktsbåtarna till Delos.

 

Utflyktsbåt till Delos från Mykonos.

Utflyktsbåt till Delos.

 

Läs mer om Delos här »

 


LÄS MER OM MYKONOS

Om Mykonos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera