Kalimera Grekland Mykonos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Mykonos

Mykonos är en av de lättillgängligaste öarna i Grekland. Iinrikesflyget är väl utbyggt och båtförbindelserna är bland de bästa man kan tänka sig. Så oavsett om du reser organiserat eller på egen hand är det aldrig långt till Mykonos.

 

Läs om min första resa till Mykonos här »

 

CHARTER

När jag började resa till Grekland var det vanligt med charter till Mykonos. Av någon anledning som jag inte känner till försvann Mykonos från charterbolagens program. Men från och med sommaren 2014 gick det charter till Mykonos igen med Airtours och Apollo, men det funkade bara några år och nu går det inga charterresor till Mykonos igen.

 

Stora hamnen norr om Mykonos stad.

Stora hamnen norr om Mykonos stad.

 

FLYGSTOL

Enklast är naturligtvis att flyga till Mykonos direkt från Sverige. Näst bästa alternativ är att flyga till Aten och sedan vidare med antingen inrikesflyg eller båt. Flygplatsen ligger strax väster om Mykonos stad. Flygbuss finns men går inte så ofta. Om flygbussen inte passar dina tider kan du ta en taxi, det kostar mellan 20 och 25 € att åka taxi in till stan.

 

Mykonos har mycket bra båtförbindelse med öarna i Kykladerna, och Pireus och Rafina.

Mykonos har mycket bra båtförbindelse med många öar i Kykladerna.

 

INRIKESFLYG

Flera dagliga avgångar till och från Aten. Inrikes och utrikes flyger till och från samma flygplats, både på Mykonos och i Aten. Mykonos har även flygförbindelse med Thessaloniki, Santorini, Kreta och Rhodos, fast inte lika ofta som till Aten.
Kryssningsbåtar och solnedgång i hamnen på Mykonos.

I hamnen brukar det ligga många kryssningsbåtar.

 

BÅT

Daglig båtförbindelse med Atens två största hamnar Pireus och Rafina. Mykonos har även daglig båtförbindelse med Andros, Syros och Tinos och ganska bra båtförbindelser med Paros, Naxos och andra öar i Kykladerna, samt med bland annat Ikaria och Samos.

 

Den gamla hamnen på Mykonos i Kykladerna.

Så här såg det ut när den gamla hamnen var den enda hamnen på Mykonos.

 

Det finns två hamnar på Mykonos: en i Mykonos stad och en relativt nybyggd hamn några kilometer utanför staden. Nästan alla färjor lägger till i nya hamnen. Mellan nya hamnen och staden går det buss, orkar du inte vänta på bussen kan du ta en taxi, det kostar runt 10 € med taxi. I nya hamnen finns ett enkelt kafé och i närheten finns några tavernor.


Båttidtabell för Mykonos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM MYKONOS

Om Mykonos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera