Kalimera Grekland Paros.

Kolymbithres beach på Paros
Kolymbithres, mitt emot Naoussa, ligger i en skyddad lagunliknande bukt med kristallklart turkost vatten. Kolymbithres är en av mina absoluta favoritstränder, i rangordning ligger Kolymbithres före alla stränder på Paros.

 

Paros. Kolymbithres beach.

En av flera småstränder vid Kolymbithres.

 

Anledningen till min förtjusning är de märkliga klippformationerna som omger stränderna, dels är de fascinerande att se på, dels är de underbara att ligga på. Klipporna förbinds av små sandstränder med fin gyllene sand. Den swimmingpoolliknande lagunen inbjuder sannerligen till bad. Den fina sandbotten sträcker sig långt ut från land, det är långgrunt och barnvänligt.

 

Kolymbithres beach. Paros.

Strandparadiset Kolymbithres med sina speciella klippor.

 

Med snorkel och cyklop kan man undersöka det lilla djurliv som finns kring klipporna, här finns sjögurkor, akvarieliknande fiskar och en ganska ansenlig mängd snäckor, både befolkade och övergivna.
Ovanför stranden ligger ett par trevliga tavernor, den bästa är i mitt tycke Taverna Vigla varifrån man har fin utsikt över havet och bort mot Naoussa. Kolymbithres når man med egen bil eller moped, eller med badbåt från Naoussas fiskehamn.

 

Strandparadiset Kolymbithres i Naoussa på Paros.

Kolymbithres.

 

Åker du badbåt till Kolymbithres från Naoussa (som du ser i bakgrunden) passerar du ön Agia Kali, mitt på ön finns ett kapell som heter Analipsi. När ryssarna ockuperade Paros mellan 1770 och 1777 använde de den lilla ön som högkvarter. Missa inte Monastiri beach som ligger nära Kolymbithres.

 

Fler bilder från Kolymbithres hittar du här »


LÄS MER OM PAROS

Om Paros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera