Kolymbithres beach på Paros

Om Paros »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Kolymbithres, mitt emot Naoussa, ligger i en skyddad lagunliknande bukt med kristallklart turkost vatten. Kolymbithres är en av mina absoluta favoritstränder, i rangordning ligger Kolymbithres före alla stränder på Paros.

Anledningen till min förtjusning är de märkliga klippformationerna som omger stränderna, dels är de fascinerande att se på, dels är de underbara att ligga på. Klipporna förbinds av små sandstränder med fin gyllene sand. Den swimmingpoolliknande lagunen inbjuder sannerligen till bad. Den fina sandbotten sträcker sig långt ut från land, det är långgrunt och barnvänligt.

Med snorkel och cyklop kan man undersöka det lilla djurliv som finns kring klipporna, här finns sjögurkor, akvarieliknande fiskar och en ganska ansenlig mängd snäckor, både befolkade och övergivna.

Ovanför stranden ligger ett par trevliga tavernor, den bästa är i mitt tycke Taverna Vigla varifrån man har fin utsikt över havet och bort mot Naoussa. Kolymbithres når man med egen bil eller moped, eller med badbåt från Naoussas fiskehamn.

Kolymbithres beach.

En av flera småstränder vid Kolymbithres.


Klippbad vid Kolymbithres. Paros.

Strandparadiset Kolymbithres med sina speciella klippor.
Strandparadiset Kolymbithres.

Åker du badbåt till Kolymbithres från Naoussa (som du ser i bakgrunden) passerar du ön Agia Kali, mitt på ön finns ett kapell som heter Analipsi. När ryssarna ockuperade Paros mellan 1770 och 1777 använde de den lilla ön som högkvarter.

Missa inte Monastiri beach som ligger nära Kolymbithres.

Fler bilder från Kolymbithres »
Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera