Kalimera Grekland Paros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Paros

Paros är en trevlig ö att upptäcka på egen hand, vägarna är bra och trafiken ringa, med undantag för sträckan Parikia till Naoussa.

HYRA MOPED, BIL OCH CYKEL

En av fördelarna med Paros är att man bokstavligen kan köra ett varv runt ön utan att behöva vända eller köra samma väg två gånger. Ett varv runt ön tar cirka en dag i anspråk, inklusive stopp för lunch och bad. Ön är förhållandevis liten och avstånden korta och man klarar sig lika bra med moped som med bil.

Om du håller dig till kusten är landskapet platt och cykelvänligt. Bil-, moped- och cykeluthyrare finns i alla stora turistorter. Konkurrensen är mördande så det lönar sig att fråga runt.

 

Hyra bil, cykel och moped på Paros.

Paros är en mycket trevlig ö att upptäcka med moped. Antiparos i fjärran.

 

Från hamnen i Naoussa går badbåtar till stränderna Kolymbithres, Monastiri och Lageri.

Badbåtstationen i Naoussa.

 

BUSS

Paros har en väl utbyggd lokaltrafik och det går att ta sig runt hela ön med buss. Mellan Parikia och Naoussa går bussarna i skytteltrafik under sommarsäsongen, småbyarna trafikeras mindre ofta. Busstationen i Parikia ligger till höger om hamnen om du står med näsan mot land. I Naoussa ligger busstationen vid "bäcken" innan stora torget. Aktuella tidtabeller finns vid busstationerna.

 

Badbåt vid Kolymbithres beach på Paros.

Badbåt vid Kolymbithres beach. Naoussa syns i bakgrunden.
TAXI

Taxi är ett billigt och komfortabelt sätt att resa på, tänk bara på att göra upp om priset innan du sätter dig i taxin. Taxistationer finns i Parikia och Naoussa.

BADBÅT

Många av stränderna på norra Paros trafikeras med badbåt, ett trevligt sätt att börja och sluta dagen på. Så länge vädret tillåter förstås, när det blåser för mycket ställs de tyvärr in. Från Naoussa kan du åka badbåt till Kolymbithres, Monastiri, och Lageri, och från Parikia går det badbåtar till Krios beach.

 

Från hamnen i Parikia går det badbåtar till stränderna Krios och Martselo.

Från hamnen i Parikia går det badbåtar till stränderna Krios och Martselo.

 

Badbåtar till stränderna nära Naoussa på Paros i Kykladerna.

Badbåt utanför Naoussa.

 

UTFLYKTSBÅT

Med båt kan du göra en trevlig och minnesvärd dagsutflykt till Mykonos och Delos. Delos ligger strax väster om Mykonos och enligt mytologin föddes Apollon här. Är du det minsta intresserad av historia och kultur bör du besöka Delos. På köpet får du några timmar i Mykonos stad, som är en av de finaste byarna i grekiska övärlden.

 

Åka båt till Antiparos från Paros.

Åk gärna över till Antiparos. Du hinner se hela ön under en dag.

 

Du kan även åka på egen hand över dagen till Antiparos och till Naxos. Åker du med bilfärjan från Pounda till Antiparos kan du ta med dig bil eller moped över.
LÄS MER OM PAROS

Om Paros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera