Kalimera Grekland Paros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra på Paros
Paros sevärda inland erbjuder trevliga och lättsamma vandringar i ett vackert och rofyllt landskap. Det är inte så många som känner till att Paros är en bra vandrarö och man möter nästan inga andra vandrare.

 

Vandringar på Paros.

Paros är en mycket trevlig ö att upptäcka till fots. Antiparos i fjärran.

 

Två av de bästa vandringarna utgår från Lefkes, en följer den gamla bysantinska vägen ner till Piso Livadi, därifrån kan man fortsätta längs kusten tills man når fram till Golden beach där ett avsvalkande dopp väntar. Vandring nummer två från Lefkes avslutas i Aliki där en kall öl väntar.

 

Cultural Park of Paros

I Cultural Park of Paros finns många enkla vandringar.

 

En tredje vandring tar dig från Naoussa till Parikia, under vandringen passerar du marmorbrotten i Marathi och nunneklostret Moni Thapsana som endast kvinnor får besöka. Klostret är ungt, det uppfördes så sent som 1935. Jag kan även rekommendera de enkla vandringarna i Cultural Park of Paros.


Om du ska vandra på Paros kan jag rekommendera Anavasis blå karta (1:40.000), som beskriver en mängd vandringar på Paros, enkla som svåra. Terrain maps är ett annat grekiskt kartförlag som specialiserat sig på vandringskartor. De har en karta över Paros med en upplösning på 1:40 000 som också innehåller många vandringar. Båda kartorna finns att köpa på plats.

 

Vandra på Paros.

Om du inte tycker om att vandra kan du strosa runt i gränderna i Parikia, eller Naoussa, som du ser på bilden ovan.


LÄS MER OM PAROS

Om Paros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera