Kalimera Grekland Paros.

Krios och Livadia beach på Paros

I Parikia finns en liten strand mitt i byn som duger till ett dopp, men är inget att ha om du ska tillbringa en dag på stranden. Som väl är har du nära till två fina stränder: Livadia och Krios.

Livadia är den närmsta av de båda stränderna och ligger cirka 1 kilometer från centrala Parikia. Man skulle kunna säga att Livadia är en förort till Parikia för det går inte att se var Parikia slutar och Livadia börjar.

 

Livadia beach. Paros.

Livadia beach åt ena hållet. Parikia i bakgrunden.

När jag kom till Paros första gången var Livadia en strand, punkt slut. Idag är området förvandlat till en riktig turistort med många tavernor, affärer, kaféer, barer, samt en mängd hotell och pensionat. Den långgrunda stranden i Livadia är fin och sträcker sig längs hela bukten. Här finns alla faciliteter man kan tänka sig.

 

Stranden i Parikia på Paros.

Livadia beach åt andra hållet.


Ytterliggare några kilometer från Parikia ligger Krios beach som många anses vara den bästa stranden runt Parikia. Jag kan nog hålla med om det. Stranden ligger väl skyddad från nordliga vindar så om det blåser mycket är det hit du ska åka för att sola och bada. Här finns några tavernor och hotell.

 

Krios beach. Paros.

Krios beach.

Till Krios beach kan du åka kan du åka badbåt från hamnen i Parikia, eller tar du dig hit på egen hand.

HOTELL I LIVADIA

Det finns som sagt ett stort utbud i Livadia, och många väljer att bo här i stället för inne i Parikia. Fördelen är förstås att det är nära till stranden. Nedan finns två populära pensionat i Livadia

Alexandra's Rooms »

Krotiri Bay »

Boka andra hotell i Livadia här »


LÄS MER OM PAROS

Om Paros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera