Kalimera Grekland Santorini.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Red beach på Santorini

Red beach (Kokkini Ammos) ligger någon kilometer väster om utgrävningarna i Akrotiri. Stranden skiljer sig från alla andra stränder på Santorini, här är sanden mörkt röd i stället för svart eller grå. Den röda färgen kommer från det bakomliggande berget som saktmodigt fyller på stranden med rödskimrande sand. Stranden är mer spektakulär än bra, men efter några timmar i värmen under taket i Akrotiri sitter ett dopp perfekt även här.

 

Röda lavastenar vid Red beach på Santorini.

Lavastenarna vid stranden är brunröda, därav namnet.

 

Red beach ligger inte längre från Akrotiri än att du kan gå dit. Kommer du med eget fordon kan du köra nästan ända fram. Från parkeringsplatsen tar det cirka fem minuter att gå till stranden. Jag kan lova att du kommer ta många bilder på stranden när du ser den från håll.

 

Red beach. Santorini.

Red beach.
Stranden liknar inget annat du har sett tidigare. Det finns ingen servering på stranden, men det ligger en kantina som säljer mackor och drycker vid parkeringsplatsen. Där finns även en mycket vacker kyrka som är nästan lika populär att fotografera som Red beach.

 

Red beach. Santorini.

Red beach sett från en båt.

 

Du kan även åka badbåt till stranden, den utgår strax nedanför Akrotiri. Badbåten går också till White beach, en liten ynklig strand med vit sand bortanför Red beach. Det händer att stenar faller ner på stranden, så ta det försiktigt när du är här. Stranden är ibland avstängd på grund av risk för fallande stenar. De sitter varningskyltar innan stranden, men ytterst få bryr sig om det.


LÄS MER OM SANTORINI

Om Santorini Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera