Kalimera Grekland Donoussa.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Donoussa

Donoussa har ingen flygplats och någon charter existerar självklart inte, och kommer med all säkerhet aldrig göra heller. Det enda alternativet är att ordna resan på egen hand, vilket är busenkelt.

FLYGSTOL

Jag tycker att det är bäst att flyga till Santorini och vidare med båt till Naxos, och där byta båt för vidare färd till Donoussa. Du kan även flyga till Aten och åka färja från Atens hamnstad Pireus.

INRIKESFLYG

Närmsta inrikesflygplats finns på Naxos.

BÅT

Båttrafiken till och från Donoussa följer nästan samma mönster som för Amorgos och grannöarna i Småkykladerna. Donoussa nås bäst från Naxos, dels med stora färjor, dels med den mytomspunna Express Skopelitis.

 

Express Skopelitis på väg mot hamnen på Donoussa.

Express Skopelitis på väg mot hamnen på Donoussa.

 

Express Skopelitis är en liten lokal färja med hemmahamn i Katapola på Amorgos. Båten är liten, den är långsam, den håller sällan tiden och det är inte övärldens roligaste båt att färdas med. När det blåser mycket, inget ovanligt i Kykladerna, så bör man undvika Express Skopelitis.

 

Läs om en stormig resa med Express Skopelitis till Donoussa här »

 

Däremot är det underbart att åka med Express Skopelitis när det inte blåser, då tuffar båten vilsamt fram mellan öarna i Småkykladerna, man sitter nära vattenlinjen och det känns som man är ute med egen båt i skärgården.

 

Express Scopelitis trafikerar alla öar i Småkykladerna, inklusive Donoussa.

Express Skopelitis lämnar hamnen på Donoussa.
Express Skopelitis trafikerar sträckan Naxos, Iraklia, Schinoussa, Koufonissi och Amorgos året om. Vissa avgångar går den även till Donoussa. Resan mellan Naxos och Donoussa tar cirka fyra timmar, längre tid om det blåser. Under högsäsong går Express Skopelitis tre till fyra gånger gånger i veckan till Donoussa, under lågsäsong är det färre avgångar.

Tycker du att Express Skopelitis känns osäker, eller tar för lång tid, kan du i stället åka med Blue Star Ferries från både Naxos och Pireus. Med Blue Star Ferries tar det en dryg timme till Donoussa från Naxos.

 

Blue Star Ferries trafikerar alla öar i Småkykladerna, inklusive Donoussa.

Blue Star Ferries på väg att lägga till i hamnen på Donoussa.

 

Färjorna från Naxos går sent på kvällen, oftast kommer man fram mitt i natten. Båtarna från Naxos utgår från Pireus så börjar du din resa i Aten kommer du också fram sent.


Båttidtabell för Donoussa »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM DONOUSSA

Om Donoussa Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera