Kalimera Grekland Koufonissi.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Pori beach på Koufonissi
Pori beach är det många som anser vara Koufonissis finaste strand. Somliga tycker att Pori är Greklands bästa strand, de må vara hur det vill med den saken, fin är den i alla fall.

 

Pori beach på Koufonissi i Grekland

Poribukten.

 

Vid senaste läsaromröstningen på Kalimera kom Pori på fjärde plats av 200 möjliga stränder. Omröstningen säger nog mer om Kalimeras läsare än om den sanna verkligheten. Stranden ligger längs en U-formad lagun fylld med azurblått kristallklart vatten vars botten är i det närmaste perfekt.

Från långt håll kan man likna Pori vid en jättelik swimmingpool, en pool som bara väntar på att bli badad i. Och det är det många som gör, med kläder och utan kläder.

 

Pori beach. Koufonissi.

Pori beach.

 

Under högsäsong är det trångt om saligheten, somliga bygger upp egna små revir av stenar och vass, andra har med sig tält, viss vildcamping förekommer också. Men räds inte, Pori är ett måste när du är på Koufonissi. I synnerhet när det inte blåser och lagunen ligger spegelblank. Det man kan sakna vid Pori är skugga. Som väl är finns en taverna och en snack-bar där man kan fly undan solen en stund.
Om du går längs Poristranden till den tar slut, och vidare längs kustlinjen tills du rundar kröken ser du snart en liten öppning i klippan som går att simma igenom (om det är vindstilla). Ut kommer du vid en liten klapperstenstrand på andra sidan berget, stranden ligger liksom innanför havet, som i en grotta ungefär. Att simma in låter kanske inte så lockande, i stället kan man fortsätta ytterligare en bit runt kröken, efter någon minut är man framme vid grottstranden, eller Gala beach som den också kallas.

 

Gala beach. Pori. Koufonissi.

Grottstranden Gala som ligger nära Pori.

 

Det är märkligt att stå där och se vågorna slå mot stranden och det enda man ser är ett berg. Fyll ryggsäcken med ost och vin och vik en dag till denna märkliga plats. Tidigare kunde man fortsätta en liten bit till längs vattnet, men vågor och erosion har dessvärre förstört delar av kusten.

 

Pori beach på Koufonissi.

Pori beach en disig dag i juni.

 

Förutom kuststigen till Pori (ca 4 km från Chora) kan du gå via en cementväg som börjar ungefär vid Hotel Koufonissi i Chora, vägen är en (1) kilometer kortare. Vill du inte gå alls tar du badbåten från Chora, eller åker med bussen som utgår från hamnen.


LÄS MER OM KOUFONISSI

Om Koufonissi Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera