Kalimera Grekland Koufonissi.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra på Koufonissi

Det platta landskapet, avsaknaden av längre stigar och den minimala ytan gör att erfarna vandrare inte har mycket att hämta på Koufonissi. En usel vandrarö helt enkelt, vilket i sig är en paradox, om man inte vandrar, om än lite, kommer man ingenstans. Bortsett från stigen längs kusten, och cementvägen mellan Chora och Pori, finns inte många andra vägar att följa.

 

Lagunen Devil's Eye. Koufonssi.

Vandrar du längs kusten passerar du lagunen Devil's Eye.

 

Enda alternativet är grusvägen som går runt byn via hamnen, du kommer då fram till Loutro, en liten vik med en väderkvarn och några tavernor. Du når även Loutro om du följer huvudvägen genom byn tills den tar slut. Från Loutro kan du sedan fortsätta till nästa vik som heter Parianos, här brukar fiskarna ankra sina båtar när det stormar. Om du rundar viken kan du fortsätta på mindre getstigar en liten bit till längs med kusten.

 

Parianos port på Koufonissi med Naxos i bakgrunden.

Parianos port med Naxos i bakgrunden.
Den bästa vandringskartan över Koufonissi är utgiven av det grekiska kartförlaget Terrain maps, även kallad Skai Maps. Kartans upplösning är 1:25 000 och finns att köpa på plats. Kartan beskriver de bästa vandringarna på öarna i Småkykladerna: Donoussa, Iraklia, Koufonissi och Schinoussa.

Jag kan även rekommendera vandringsboken Amorgos, Naxos, Paros, Eastern & Northern Cyclades av Dieter Graf. I boken beskrivs många vandringar i området, bland annat en vandring på Koufonissi. Boken kan möjligen finnas att köpa på Koufonissi, annars hittar du den på större öar.

 

Koufonissis enda väg går mellan Chora och Pori beach. Kato Koufonissi i bakgrunden.

Koufonissis enda väg går mellan Chora och Pori beach. Kato Koufonissi i bakgrunden.


LÄS MER OM KOUFONISSI

Om Koufonissi Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera