Kalimera Grekland Koufonissi.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Koufonissi

Koufonissi har av naturliga skäl ingen flygplats och någon charter existerar inte, och kommer med all säkerhet aldrig göra heller. Det enda alternativet är att ordna resan på egen hand, vilket är busenkelt.

FLYGSTOL

Det i mitt tycke smidigaste sättet är att flyga till Santorini, och vidare med båt till Koufonissi, eller åka färja till Naxos, och där byta båt för vidare färd till Koufonissi. Du kan även flyga till Aten och åka färja från Atens hamnstad Pireus.

INRIKESFLYG

Närmsta inrikesflygplats finns på Naxos.

 

Den mytomspunna lilla bilfärjan Express Skopelitis trafikerar Koufonissi.

Den mytomspunna lilla bilfärjan Express Skopelitis.

 

BÅT

Båttrafiken till och från Koufonissi följer ungefär samma mönster som för Amorgos och grannöarna i Småkykladerna. Koufonissi nås bäst från Naxos, dels med stora färjor, dels med den mytomspunna Express Skopelitis. Express Skopelitis är en liten lokal färja med hemmahamn i Katapola på Amorgos. Den är liten, den är långsam, den håller sällan tiden och det är inte övärldens roligaste båt att färdas med.

När det blåser mycket, inget ovanligt i Kykladerna, så bör man undvika Express Skopelitis. Läs mer om en sådan resa här.

Däremot är det en fröjd att resa med Express Skopelitis vid bra väderlek, sakta tuffar båten fram mellan öarna i Småkykladerna, man sitter nära vattenlinjen och det känns som man är ute med egen båt i skärgården.

 

Express Skopelitis. Koufonissi.

På väg mot Koufonissi med Express Skopelitis.

 

Express Skopelitis anländer till hamnen på Koufonissi.

Express Skopelitis anländer till hamnen.
Express Skopelitis trafikerar sträckan Naxos, Iraklia, Schinoussa, Koufonissi och Amorgos året om. Vissa avgångar går den även till Donoussa. Resan mellan Naxos och Koufonissi tar cirka 2 ½ timmar, längre tid om det blåser. Under högsäsong går Express Skopelitis sex gånger i veckan, lågsäsong tre till fyra gånger i veckan.

 

Hamnen på Koufonissi.

Hamnen på Koufonissi.

 

Tycker du att Express Skopelitis känns osäker, eller tar för lång tid, kan du i stället åka med stora färjor som Blue Star Ferries från både Naxos och Pireus. Färjorna från Naxos går sent på kvällen, oftast kommer man fram mitt i natten. Katamaranen Super Jet går från Santorini till Koufonissi flera dagar i veckan. Katamaranen är snabb som en iller, nackdelen är det höga priset.

Båttidtabell för Koufonissi »

Boka båtbiljett online här »

 

Blue Star Ferries i hamnen på Koufonissi

Hamnen på Koufonissi en tidig morgon när Blue Star Ferries lämnar ön för vidare färd mot Naxos.


LÄS MER OM KOUFONISSI

Om Koufonissi Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera