Kalimera Grekland Lefkas.

Porto Katsiki beach på Lefkas

När Grekland marknadsförs är det oftast med bilder från fem platser: Akropolis i Aten, Santorini, Shipwreck beach på Zakynthos, Myrtos beach på Kefalonia, och Porto Katsiki på Lefkas. Så om man aldrig har varit i Grekland, eller ens på Lefkas, har man ändå garanterat sett bilder från Porto Katsiki. Att Porto Katsiki används i marknadsföring är inte konstigt, vyn över stranden är förtrollande vacker.

 

Det blåa vattnet vid Porto Katsiki på Lefkas.

Porto Katsiki är en av Greklands mest fotograferade stränder.

Innan vi åkte till Lefkas första gången berättade en god vän att när man kliver upp från vattnet i Porto Katsiki tror man att kroppen har färgats blå. Så blått är havet. Jag skrattade åt honom, men skrattet fastnade i halsen när jag själv kastade mig i Porto Katsikis blåa vatten, det var så ljusblått att det såg ut som målarfärg. För att du ska förstå vad som väntar dig kommer här den text jag skrev på bloggen efter vår visit på Porto Katsiki:

"Vilken dag! Vilken fantastisk dag. Vi har skådat paradiset. Vi har badat i det DET STORA BLÅ! Det är sällan vi blir mållösa, men när vi kom fram till Porto Katsiki blev vi det. Visst hade vi hört talas om Porto Katsiki, och visst hade vi sett bilder, men när vi såg stranden i verkligheten tappade vi hakorna. Så vackert! Så blått! Så oerhört blått. Vi till och med svor: fan så vackert, helvete vad blått etc. (Ursäkta svordomarna.) Nu förstår vi vad alla Lefkasfantaster pratat om."


Porto Katsiki på Lefkas västkust

Underbara Porto Katsiki på Lefkas västkust.

 

Kort sagt så är Porto Katsiki en av Greklands häftigaste stränder och det är nog ingen som lämnar Lefkas utan att ha badat här. Om jag ska säga något negativt om detta paradis så är det att alltid är otroligt mycket folk på stranden. Vill du slippa trängas bör du komma tidigt på morgonen, innan utflyktsbåtarna anländer.

 

Porto Katsiki. Lefkas.

Porto Katsiki.

 

Porto Katsiki ligger cirka 16 kilometer från Vasiliki och cirka 35 kilometer från Nidri. Du tar dig hit med utflyktsbåt eller med eget fordon. Det kostar cirka 4 € att parkera bilen på parkeringsplatsen ovanför stranden.


LÄS MER OM LEFKAS

Om Lefkas Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera