Kalimera Grekland Lefkas.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Lefkas
Lefkas saknar flygplats men det är ändå mycket enkelt att resa hit, och det oavsett om du åker på egen hand eller på en charterresa. Det är till och med smidigare att resa till Lefkas än till alla andra öar i Grekland: välj mellan flyg, båt, buss eller bil. Att det är så enkelt att resa till Lefkas beror på att ön har broförbindelse med fastlandet.

 

Hamnen i Vasiliki. Lefkas.

Hamnen i Vasiliki varifrån det går färja till Ithaka och Kefalonia.

 

CHARTER

Från Sverige kan du åka charter med Airtours, Apollo och Ving. Planet landar på Aktion Airport i Preveza på fastlandet (cirka 25 km från Lefkas). Transferen från flygplatsen till turistorterna på Lefkas tar ungefär en timme.

FLYGSTOL

Flygstolar till Preveza säljs av Airtours, Apollo och Ving. Från flygplatsen tar du taxi till Lefkas, resan till exempelvis Lefkas stad tar mellan 25-35 minuter och kostar cirka 60 €. Om du inte hittar någon flygstol till Preveza kan du flyga till Kefalonia eller Aten. Från Fiskardo på Kefalonia finns det daglig båtförbindelse med Vasiliki på Lefkas.

 

Hamnen i Nidri. Lefkas.

Hamnen i Nidri varifrån det går färja till bland annat Meganisi.


INRIKESFLYG

Preveza har daglig flygförbindelse med Aten.

BUSS

Långfärdsbuss trafikerar Aten-Lefkas och vice versa upp till fem gånger om dagen. Det går även buss till och från Thessaloniki, Patras, Igoumenitsa och Preveza. Busstidtabell finns här »

BÅT

Båtförbindelserna med Ithaka, Kefalonia och Meganisi är bra. Det finns två hamnar på Lefkas, dels Nidri som har båtförbindelse med Fiskardo på Kefalonia, Frikes på Ithaka och Meganisi, dels Vasiliki som har daglig båtförbindelse till Fiskardo på Kefalonia och Frikes på Ithaka.

Båttidtabell för Lefkas »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM LEFKAS

Om Lefkas Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera