Kalimera Grekland Lefkas.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Lefkas


Lefkas bjuder på oerhört vackra naturscenerier, framförallt längs västkusten, runtomkring Nidri och omgivningarna kring bergsbyarna på mellersta ön där Lefkas högsta berg ligger.

 

HYRA MOPED OCH BIL

Visserligen är Lefkas en jämförelsevis stor ö, men ändå tillräckligt liten för att upptäcka med moped. Bil är ändå att föredra eftersom det på sina ställen är väldigt bergigt. Men om du bara håller dig kring exempelvis Nidri går det lika bra med moped som med bil.

 

Köra bil på Lefkas.

Lefkas är en mycket vacker ö som bjuder på sagolika vyer.

 

Fördelen med att hyra bil är att du, förutom att utforska Lefkas, kan köra till fastlandet. Varför inte ta en tur till vackra Parga? Det är inte längre (cirka 90 km) än att man hinner fram och tillbaka på samma dag. Kör du tidigt på morgonen hinner du även med att besöka den mytomspunna floden Styx som ligger öster om Parga. Är du riktigt äventyrlig kan du köra ända till klosterbergen i Meteora, men då måste du sova över.

Bil- och mopeduthyrare finns i alla stora turistorter. Om du vill kan du boka hyrbil hemifrån och hämta den på flygplatsen i Preveza, eller när du kommer till Lefkas.
BUSS

Bussnätet är väl utbyggt och förbinder i stort sett hela ön. Huvudbusstationen ligger nära stora marinan i Lefkas stad. Bäst bussförbindelse finns med Ligia, Nikiana, Nidri, Vasiliki och Karia. Busstidtabell finns här »

TAXI

Det finns en uppsjö med taxibilar i Lefkas stad och i de större turistorterna.

 

Hyra båt i Nidri på Lefkas.

I Nidri kan man hyra småbåtar och åka runt i skärgården på egen hand.

 

HYRA BÅT

Vill du se lite av skärgården på egen hand finns det små motordrivna plastbåtar att hyra i bland annat Nidri.

UTFLYKTSBÅT

Från Nidri utgår varje morgon ett stort antal utflyktsbåtar, bland annat till badparadiset Porto Katsiki, till Onassis ö Skorpios och till den så kallade ubåtsgrottan ( eller Blue Cave) på grannön Meganisi. Du kan även göra heldagsutflykter som inkluderar lunch och många stopp för bad.

 

Skorpios island beach utanför Nidri nås endast med båt.

Skorpios island beach utanför Nidri nås endast med båt.

 

En av de trevligaste utflyktsbåtarna i Nidri är MS Christina. Med denna vackra segelbåt (som dock går för motor) kan du bland annat göra en tur som heter Forgotten Islands. Utflykten med MS Christina börjar med ett kort stopp vid Blue Cave på Meganisi, därefter bad vid en obebodd ö innan båten fortsätter till den lilla ön Kastos (35 inv) där man har cirka 45 minuter till förfogande. Efter Kastos fortsätter resan till Kalamos (200 inv) där man hinner med ett dopp innan lunch (serveras ombord på båten). Efter lunch finns det tid att se lite av Kalamos. Sista stoppet sker utanför en liten strand på Skorpios, det är den enda del av Skorpios som är tillåten att besöka för utomstående. Här stannar båten en kort stund för bad.

 

Utflykt med MS Christina på Lefkas.

M/S Christina i hamnen på Kalamos.

 

DAGTUR MED FÄRJA

En dagstur på egen hand till den pittoreska ön Meganisi rekommenderas varmt. Bilfärjor utgår från både Nidri och Vasiliki, smartast är att åka från Nidri, resan över tar bara 25 minuter. Meganisi är litet, där finns tre små byar och ett flertal mindre stränder. Du kan åka till Meganisi utan eget fordon, du hinner gott och väl att se både Spilia och Vathy under en dag, men smidigast är förstås att ta med sig bil eller moped på färjan, då hinner man se hela ön innan det är dags att åka hem till Lefkas igen.

 

Åka till Meganisi från Nidri på Lefkas.

Åk gärna över till Meganisi. Du hinner se hela ön under en dag.

 

Du kan också åka över dagen till Kefalonia och Ithaka. Kontrollera båttidtabellerna noga så att du inte blir strandsatt på någon av öarna.


LÄS MER OM LEFKAS

Om Lefkas Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera