Kalimera Grekland Schinoussa.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Bad och stränder på Schinoussa
Det finns ett femtontal stränder runtom Schinoussa, och några av dem är riktigt bra. Naturligtvis inte i samma klass som på Koufonissi, men att jämföra med Koufonissi är orättvist. Vore de lika fina skulle Schinoussa också invaderas av turister och då skulle öns bondska charm försvinna. Även om stränderna inte är lika paradisiska som på Koufonissi är de minst lika barnvänliga, något som alltfler barnfamiljer har upptäckt.

 

Tsigouri beach. Schinoussa.

Tsigouri beach. Chora syns uppe till höger.

 

Tsigouri är Schinoussas populäraste, och av en del ansedd som öns bästa strand, ligger cirka 10 minuters promenad från Chora. Vägen ner till stranden startar i början av byn (skylt finns), den korta promenaden bjuder på fina vyer över dalen och ut över havet. Sanden är mjuk och lite gråaktig. I strandens början finns en snack-bar, en riktig taverna med utsikt över havet finns ovanför stranden.

 

Psili Ammos beach. Schinoussa.

Psili Ammos beach ligger nedanför byn Mesari.
Psili Ammos är i mitt tycke Schinoussas bästa sandstrand. Den är visserligen liten, men den ligger inbjudande och vattnet är klart och fint. Ingen taverna, närmsta taverna finns i Mesaria.

Det tar mellan 30 och 40 minuter att gå hit från Chora. Du börjar promenaden till stranden vid bageriet i Chora och fortsätter tills du kommer fram till Mesaria, där går du förbi kyrkan och svänger höger vid skylten som pekar mot Psili Amos.

Om man går huvudgatan i Chora till den tar slut kommer man till en korsning, svänger man vänster kommer man till Almiros beach, svänger man höger kommer man först till Livadia beach och sedan till Lioliou beach. I korsningen sitter en skylt där det står att Lioliou beach ligger till vänster, det stämmer på sätt och vis, men det blir mycket närmare (och bra mycket smidigare) och man går till höger. Almiros är en smal liten strand som ligger i en vacker bukt från vilken man ser Amorgos i fjärran.

 

Livadia beach. Schinoussa.

Livadia beach.

 

Livadiastranden ligger även den i en vacker bukt. Stranden är vidsträckt och långgrund. Livadia håller så sakteliga på att exploateras, nya hus uppförs varje år.

Lioliou beach längst ner på sydöstra Schinoussa är i mitt tycke öns näst bästa strand: fin sand, härlig botten och kristallklart vatten. Ovanför Lioliou finns några pensionat och en taverna.

 

Lioliou beach. Schinoussa.

Lioliou beach.


LÄS MER OM SCHINOUSSA

Om Schinoussa Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera