Kalimera Grekland Schinoussa.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Bad och stränder på Schinoussa

Det finns ett femtontal stränder runtom Schinoussa, och några av dem är riktigt bra. Naturligtvis inte i samma klass som på Koufonissi, men att jämföra med Koufonissi är orättvist. Vore de lika fina skulle Schinoussa också invaderas av turister och då skulle öns bondska charm försvinna. Även om stränderna inte är lika paradisiska som på Koufonissi är de minst lika barnvänliga, något som alltfler barnfamiljer har upptäckt.

 

Tsigouri är den populäraste och bästa stranden nära Chora på Schinoussa i Kykladerna.

Tsigouri beach. Chora syns uppe till höger.

 

Tsigouri är Schinoussas populäraste, och av en del ansedd som öns bästa strand, ligger cirka 10 minuters promenad från Chora. Vägen ner till stranden startar i början av byn (skylt finns), den korta promenaden bjuder på fina vyer över dalen och ut över havet. Sanden är mjuk och lite gråaktig. I strandens början finns en snack-bar och där ligger även Kalimera beach. En riktig taverna med utsikt över havet finns ovanför stranden.

 

Kalimera beach på Schinoussa.

Kalimera beach på Schinoussa.

 

Här finns fler stränder som jag har döpt till Kalimera beach »

 

Psili Amos är i mitt tycke Schinoussas bästa sandstrand.

Psili Amos beach ligger nedanför byn Messaria.

 

Psili Amos är i mitt tycke Schinoussas bästa sandstrand. Den är visserligen liten, men den ligger inbjudande och vattnet är klart och fint. Ingen taverna, närmsta taverna finns i Messaria.

 

Segla till Schinoussa i Kykladerna och ankra vid stränderna.

Den vackra bukten där Psili Amos beach ligger.
Det tar mellan 30 och 40 minuter att gå till Psili Amos från Chora. Du börjar promenaden till stranden vid bageriet i Chora och fortsätter tills du kommer fram till Mesaria, där går du förbi kyrkan och svänger höger vid skylten som pekar mot Psili Amos.

 

Nudism på Psili Amos beach på Schinoussa i Grekland.

Psili Amos beach i ett annat ljus.

 

Om man går huvudgatan i Chora till den tar slut kommer man till en korsning, svänger man vänster kommer man till Almyros beach, svänger man höger kommer man först till Livadia beach och sedan till Lioliou beach. I korsningen sitter en skylt där det står att Lioliou beach ligger till vänster, det stämmer på sätt och vis, men det blir mycket närmare (och bra mycket smidigare) och man går till höger. Almyros är en smal liten strand som ligger i en vacker bukt från vilken man ser Amorgos i fjärran.

 

Almyros beach på Schinoussa.

Almyros beach.

 

Livadistranden ligger även den i en vacker bukt. Stranden är vidsträckt och långgrund. Livadi håller så sakteliga på att exploateras, nya hus uppförs varje år.

 

Livadi beach på Schinoussa.

Livadi beach.


Ovanför den fina stranden Livadi på Schinoussa ligger flera hotell och restauranger.

Livadi beach sett från andra hållet.

 

Lioliou beach längst ner på sydöstra Schinoussa är i mitt tycke öns näst bästa strand: fin sand, härlig botten och kristallklart vatten. Ovanför Lioliou finns några pensionat och en taverna.

 

Lioliou beach på Schinoussa.

Lioliou beach.

 

Som på alla öar i Småkykladerna har även Schinoussa en hamnstrand. Den är inte alls i samma klass som på Donoussa, Iraklia och Koufonissi. Men för ett dopp i väntan på båten eller lunchen duger den bra. Stranden heter Mersini, precis som hamnen gör.

 

Mersini beach i hamnen på Schinoussa.

Mersini beach i hamnen på Schinoussa.

 

Det finns inga solstolar att hyra på Schinoussa, men bra skugga från tamariskträd.

En fördel med Mersini beach är att där finns gott om skugga.


LÄS MER OM SCHINOUSSA

Om Schinoussa Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera