Kalimera Grekland Schinoussa.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Schinoussa

Det finns ingen flygplats på Schinoussa, och det går inga charterresor hit, och kommer heller aldrig göra det. Ändå är det enkelt att resa hit.

FLYGSTOL

Det i mitt tycke smidigaste sättet är att flyga till Santorini, och vidare med färja till Naxos, och där byta båt för vidare färd till Schinoussa. Du kan även flyga till Aten och åka färja från Atens hamnstad Pireus.

INRIKESFLYG

Närmsta inrikesflygplats finns på Naxos.

 

Express Skopelitis i den lilla hamnen Mersini på Schinoussa.

Express Skopelitis lämnar den lilla hamnen i Mersini.

 

BÅT

Båttrafiken till och från Schinoussa följer ungefär samma mönster som för Amorgos och grannöarna i Småkykladerna. Schinoussa nås bäst från Naxos, dels med stora färjor, dels med den mytomspunna Express Skopelitis.

 

Express Skopelitis lägger till i Schinoussas hamn.

Den mytomspunna bilfärjan Express Skopelitis lägger till i Schinoussas hamn

 

Express Skopelitis är en liten lokal färja med hemmahamn i KatapolaAmorgos. Båten är liten, den är långsam, den håller sällan tiden och det är inte övärldens roligaste båt att färdas med. När det blåser mycket, inget ovanligt i Kykladerna, så bör man undvika Express Skopelitis.

 

Läs om en stormig resa med Express Skopelitis här »

 
Däremot är det underbart att åka med Express Skopelitis när det inte blåser, då tuffar båten vilsamt fram mellan öarna i Småkykladerna, man sitter nära vattenlinjen och det känns som man är ute med egen båt i skärgården. Express Skopelitis trafikerar sträckan Naxos, Iraklia, Schinoussa, Koufonissi och Amorgos året om. Vissa avgångar går den även till Donoussa.

Båtresan mellan Naxos och Schinoussa tar cirka 1 timme och 45 minuter, längre tid om det blåser. Under högsäsong går Express Skopelitis sex gånger i veckan, lågsäsong tre till fyra gånger i veckan.

 

Hamnen på Schinoussa i Småkykladerna.

Den lilla hamnen på Schinoussa.

 

I den gulliga hamnen på Schinoussa sitter ofta fiskare och lagar sina nät.

I den gulliga hamnen sitter ofta fiskare och lagar sina nät.

 

Tycker du att Express Skopelitis känns osäker, eller tar för lång tid, kan du i stället åka med Blue Star Ferries från Naxos och Pireus. Färjorna från Naxos går sent på kvällen, oftast kommer man fram mitt i natten. Båtarna från Naxos utgår från Pireus så börjar du din resa i Aten kommer du fram samma tid.

 

Blue Star Ferries trafikerar Schinoussa och andra öar i Kykladerna varje dag under högsäsong.

Blue Star Ferries på väg in i det smala hamninloppet på Schinoussa.

 

Hamninloppet på Schinoussa är extremt smalt, så smalt att det ser ut att vara omöjligt att komma in med stora färjor. För att komma in måste färjorna vända på redden och sedan backa in, det är bara några få meter mellan båt och land, ett riktigt skådespel, oavsett om man står på land eller befinner sig ombord på färjan.

 

Båttidtabell för Schinoussa »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM SCHINOUSSA

Om Schinoussa Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera